cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

La Universitat de Barcelona obre la web més exhaustiva sobre Ramon Llull

La plana aprofundeix en tots els aspectes de la vida i l'obra de l'estudiós mallorquí del segle XIII

72614

Miniatura de Karlsruhe relativa a la conversió de Ramon Llull.

B.P. / J.N.Palma.
La Universitat de Barcelona ha obert una web en la qual es recull de manera molt exhaustiva la vida i l'obra de Ramon Llull. La plana s'anomena Qui és Ramon Llul, és de lliure accés i ofereix possibilitats diverses d'adquisició d'informació sobre el gran pensador mallorquí. Des d'una presentació molt succinta del personatge fins a una selecció de denou de les seves obres més representatives, passant per diverses planes relatives al context cultural que li és coetani, sobre els falsos Llull que han circulat en la història o una selecció iconogràfica representativa, fan part de la plana.

La web es concep com un complement de la base de dades Ramon Llull de la Universitat esmentada, que des de febrer de l'any passat ha rebut més de 30.000 visites. La nova web lul·liana s'ha dissenyat amb la voluntat de difondre informació rigorosa entre els seus usuaris no especialistes, i de convertir-se en una eina docent molt útil per als cursos de literatura medieval. S'ha de recordar que la Universitat de Barcelona té una llarga tradició en la promoció dels estudis sobre Llull i el lul·lisme. La plana l'han realitzada Lola Badia i Albert Soler, professors de filologia catalana del mateix centre docent.

Entre altres aspectes, la pàgina afirma que el mallorquí és en la cultura catalana com Cervantes en l'espanyola, Dante Alighieri en la italiana, Shakespeare en l'anglesa o Goethe en l'alemanya. Així mateix, inclou aspectes curiosos com els pseudo-Llull, considerant el cas com un fenomen que afecta molts dels grans escriptors dels segles XIII i XIV. En el cas del nostre beat, crida l'atenció, d'acord amb la web, la vitalitat i la importància cultural que tenen les obres de tema alquímic que circularen sota el seu nom a partir del segle XIV. Els interessats a visitar la plana ho poden fer a http://estel.bib.ub.es/ramonllull/principal.htm.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris