muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

Camariñas no ha rebut els doblers recaptats pels artistes de les Illes

Gràcies a l'aportació d'una quarantena de pintors es reuniren més de 20.000 euros

79182

Alguns dels artistes que aportaren obra a la iniciativa solidària amb el poble danyat pel fuel.

El batle de Camariñas, Juan Bautista Santos, confirmà ahir a Diari de Balears que l'ajuda recaptada per la venda d'obres d'una quarantena d'artistes de la nostra comunitat autònoma, més de 20.000 euros, no ha arribat al poble.

Fonts solvents informaren Diari de Balears que els doblers recaptats s'havien dipositat en un fons de la Conselleria d'Interior i eren a punt per ser transferits a la batlia de Camariñas quan es produí l'alternança a les institucions illenques.

Des de la Conselleria d'Interior, l'actual equip afirmà que desconeix la destinació que havien pogut tenir aquests doblers i que tampoc no tenen constància oficial de l'existència d'un fons creat amb aquesta finalitat.

Una trentena d'artistes mallorquins, als quals se sumà una desena de pintors eivissencs, participà l'hivern passat en un projecte que, impulsat des de la Conselleria d'Interior, recaptava fons per al municipi gallec de Camariñas, un dels més afectats per l'enfonsament del petrolier Prestige.

Els pintors crearen una serigrafia en quatre colors el format de les qual és un punt de llibre, amb unes mesures de 22x6 cms. El tiratge fou de 60 exemplars més 10 PA (proves d'artista).

Cada serigrafia costa 30 euros i, a més, hi ha a la venda 25 carpetes que recullen tota la col·lecció. Entre els artistes que hi col·laboraren es poden esmentar Guillem Aulí, Joan Bennassar, Ramon Canet, Pep Canyelles, Maria Carbonero, Pep Coll, Joan Costa, Poca Espinosa, Pep Guerrero, Pere Joan, Alícia Llabrés, Mercedes Laguens, Pep Llambias, Amador Magraner, Teresa Matas, Mariano Mayol, Menéndez Rojas, Guillem Nadal, Dolors Sampol, Lourdes Sampol, Tòfol Sastre, Pep Sirvent i Antoni Socias.

Les obres aportades es renuniren en una exposició i itineraren per diverses poblacions de les Balears i la resposta del públic es qualificà d'excel·lent pels organitzadors de la iniciativa solidària amb el poble gallec.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris