algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Una gran escultura de Calder se subhasta per cinc milions d'euros

Una gran escultura del nord-americà Alexander Calder va ser subhastada la nit de dimarts a Christie's per 5 milions d'euros, el preu més alt que ha arribat una obra d'aquest artista americà.

L'escultura, que evoca amb grans ondulacions metàl·liques un paisatge muntanyenc, és una peça d'exterior de més de sis metres d'alçada, i pertany a una de les darreres èpoques de l'artista, que morí el 1976.

L'obra venuda a la subhasta d'art contemporani va ser adquirida per una fundació privada que excedeix en quasi 1'7 milions de dòlars el rècord que fins ara tenia l'artista.

A més a més d'aquesta escultura, es varen subhastar altres peces de l'artista, més característiques de les seves primeres etapes, amb les quals va adquirir fama mundial a mitjans del darrer segle amb els seus «stabiles».

Es tracta de peces formades per llàmines de metall subjectes amb fils de ferro, que es mouen amb el menor bri d'aire, i que va suposar una ruptura amb els treballs que s'estaven realitzant en aquella època, en demostrar el potencial cinètic de l'art. L'artista va saber capturar el moviment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris