algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Palma obre un debat sobre els papers sostrets de Salamanca


Josep Maria Sans i Travé, director general del Patrimoni Cultural de Catalunya, oferí ahir una conferència amb el títoUn espoli cultural? Aquesta dissertació se centrà en la situació dels documents sostrets a la Generalitat l'any 1939 i guardats a l'Arxiu Històric de la Guerra Civil a Salamanca.

Amb la confiança ferma que els papers robats tornaran a Catalunya, molt a desgrat de les traves que l'Estat espanyol hi posa des dels primers intents de la Generalitat l'any 1979, Sans i Travé explicà el procés que ha seguit fins ara el diàleg amb l'Estat «per rectificar una espoliació que ha fet malbé la dignitat del poble català». Afegí, així mateix, que «exhaurirem totes les possibilitats del diàleg, però si això no dóna resultat no dubtarem a reclamar allò que és nostre a través dels tribunals».

Segons Sans, els arguments del Govern no tenen gens de pes. «Hi esgrimeixen raons tècniques, basades en la unitat de l'Arxiu de la Guerra Civil, i no entenen que la unitat trencada és la de la Generalitat i la de totes les organitzacions i institucions que han perdut part de la seva història. Això no fa més que mostrar la falta de respecte cap a la història de Catalunya i el sentit imperialista que marca les actuacions del Govern central encara ara». Després de molts mesos de feina de dos tècnics de la Generalitat, ja es coneix la totalitat dels documents que es reclamaran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris