nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Una tela de Klimt bat rècords en vendre's per 25'7 milions d'euros

La subhasta, de Sotheby's de Nova York, obtingué grans èxits

L'obra Landhaus am Attersee, realitzada pel pintor austríac Gustav Klimt el 1914, es va vendre ahir a 29,1 milions de dòlars, incloses comissions, a la subhasta d'art impressionista i modern realitzada a Sotheby's.

La xifra suposa un nou rècord de venda per a aquest artista i va superar el preu màxim de 25 milions d'euros que havia estat estimat pels experts de la coneguda firma de subhastes.

El quadre, amb una exquisida gamma de verds en què destaquen, en primer pla, intensos vermells, violetes, blancs i grocs que evoquen les flors d'un jardí, és un valuós exemple de l'obra paisatgística d'aquest pintor, que sortia com el reclam més valuós de la nit i que va acomplir plenament les expectatives. La sessió d'ahir era la segona gran cita dels col·leccionistes en aquesta temporada de tardor i, igual que dimarts a Christie's, va oferir un resultat favorable.

De les 57 obres que componien el catàleg de Sotheby's, 40 varen trobar comprador i la xifra total de vendes va ascendir als 125,5 milions de dòlars.

A part de Klimt, cinc artistes més varen trencar els rècords anteriors de venda i en el cas específic d'Alexej von Jawlensky per més del doble, ja que el seu retrat titulat Schokko mit Tellerhut (1910) s'adjudicà per vuit milions d'euros.

El dibuix Figuri aux Tiroirs (1937), de Salvador Dalí, també va aconseguir un nou rècord per a l'obra en paper del català, en adjudicar-se per 450.000 euros, quan l'anterior era de 400.000 euros.

Nympheas (1908) de Claude Monet es va vendre per nou milions i La Maison en Provence (1888) de Vincent van Gogh, va ser adjudicada per 9 milions i varen resultar, al costat de la pintura de Klimt, les més cotitzades de la vetlada. Pablo Picasso va ser un altre dels triomfadors. Quatre de les seves obres es varen col·locar entre les deu més valorades. Va destacar Nu couché (1932), una tela al carbonet per al qual pren com a inspiració la seva amant Marie-Therese Walter.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris