algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

L'ONU ajorna dos anys la convenció sobre la clonació humana

Els països membres de l'ONU decidiren ajornar dos anys qualsevol decisió sobre una futura convenció internacional que prohibeixi la clonació humana amb finalitats reproductives, en una de les votacions més ajustades que ha vist l'organització.

Un total de 80 països votaren a favor d'una moció presentada pels estats membres de l'Organització de la Conferencia Islàmica (OCI) per ajornar el debat, 79 hi votaren en contra i 15 s'hi abstingueren.

La moció, debatuda i votada a la comissió de l'assemblea de l'ONU encarragada d'afers legals, fou presentada davant la impossibilitat d'aconseguir el consens en un tema que tots consideren molt complex i amb greus implicacions. En presentar la moció d'ajornament, la delegació iraniana explicà que la petició no significava que es pronunciassin per un dels dos projectes de resolució sobre el tema. El primer, presentat per Costa Rica i amb el suport de més de seixanta països, preveu crear un comitè especial perquè elabori una convenció contra tot tipus de clonació. El segon, patrocinat per Bèlgica, prohibeix la clonació amb fins reproductius, però deixa a cada estat la llibertat de decidir si permet la seva investigació terapèutica, encara que amb l'obligació de regular-la.

La Conferència Islàmica creu que l'ajornament permetrà tenir més temps per aconseguir un consens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris