cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Una obra de Modigliani s'adjudica per vint-i-tres milions a Christie's

El preu superà el rècord de venda en subhasta aconseguit per l'artista

L'obra Nu couché (sur le coté gauche) (1917), d'Amedeo Modigliani, va ser adjudicada ahir per 23 milions d'euros, incloses primes i comissions a la subhasta d'art impressionista i modern duita a terme a la seu novaiorquesa de Christie's.

La pintura mostra una figura femenina nua, tombada d'esquena sobre un llit amb llençols blancs i que es recolza sobre el colze esquerre, alhora que gira en escorç el cap per mirar directament cap a l'observador.

La tela, que sortia amb un preu estimat d'entre 17,2 i 21,5 milions de dòlars, va complir les expectatives dels experts de Christie's, després d'assolir en la licitació final els 20,64 milions.

Anònim
Un col·leccionista anònim que hi insistia per telèfon es va adjudicar finalment la peça, que és un dels més delicats exemples del treball d'aquest mestre del nu femení en el segle XX.

El preu final va superar el rècord de venda en subhasta fins ara aconseguit per aquest artista, que era de 14,36 milions d'euros.

L'obra La femme en rouge et vert (1914), de Fernand Léger, era un altre dels grans atractius de la vetlada i també va superar les previsions més optimistes en trobar un comprador disposat a pagar-ne 19,26 milions d'euros, incloses comissions.

Aquesta tela cubista va ser espoliada durant la II Guerra Mundial i el setembre passat va ser restituïda pel Centre Georges Pompidou de París als hereus de Léonce i Paul Rosenberg.

Sortia amb un preu estimat d'entre 8,6 i 12,9 milions d'euros, però va superar amb escreix aquesta xifra i va marcar un nou rècord mundial per a una obra d'aquest artista.

L'oferta d'art en aquesta primera subhasta de la temporada de tardor incloïa a més tres obres de Vincent Van Gogh, que varen assolir preus de venda milionaris i en la línia que esperaven els experts.

La més cotitzada va ser L'allé des Alyscamps (1888), que es va adjudicar per 9,94 milions, molt a prop dels 10,2 milions de mínim previst, mentre que Le pont de L'Anglois a Arles (1888), venut per 6,97 milions, va superar les estimacions més optimistes.

El treball escultòric de Henry Moore també va trobar el reconeixement esperat i la seva obra Three Piece Reclining Figure: Draped (1975) va trobar un comprador disposat a abonar 5,18 milions de dòlars, més d'un milió sobre el preu màxim estimat.

Del total de 43 lots que sortien a subhasta, se'n varen adjudicar 38 i la venda va assolir un total de 100,62 milions d'euros.

Els rècords obtinguts demostren que, en contra d'algunes opinions, el mercat de l'art continua travessant un bon moment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris