cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

L'artista Blanca Pérez presenta «El hombre volador» a Sa Nostra

Es tracta d'una instal·lació multidisciplinar per anar fins a l'infinit


La instal·lació Mac-gio-thek. El hombre volador de l'artista catalana Blanca Pérez-Portabella, guanyadora de la primera edició de la beca de creació artística de l'Auditòrium de Sa Màniga, es presenta avui a les 20.00 hores al Centre Cultural Sa Nostra.

Aquest certamen, de convocatòria biennal, està organitzat per l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i la Fundació Sa Nostra. La instal·lació es presenta avui com a part del premi, després de visitar ja altres espais de les Illes Balears, i serà oberta al públic fins al proper dia 5 de desembre.

L'infinit
En el camí cap a la fuita a l'infinit, encalçar els somnis i el renaixement personal per arribar al més enllà, Blanca Pérez realitza un homenatge a tres artistes d'importància cabdal en la seva vida. Alex Mac, Giorgio R. i Paul Thek no només donen nom a l'home volador Mac-Gio-Thek. A més, impregnen profundament amb les seves influències l'obra de l'artista que, amb un punt de bogeria, desordre i caos, mostren l'anar al més enllà d'un procés personal de transformació.

Amb una mescla de vídeos, sons, dibuixos, llums i objectes en moviment, l'home volador, que presideix la instal·lació, completa un procés de transformació que el duu a volar. Tots aquests elements, al costat dels diaris de treball de l'artista, es presenten en acabats de resultat irregular, «uns de més perfectes i d'altres no tant». Blanca Pérez apunta que «no hi ha cap missatge clar, el projecte es basa en una indefinició conceptual i formal».

Un procés dolorós a la vegada que dolç, que conclou amb l'esdevenir d'una persona nova. Una nova entitat física que aconsegueix superar la mutació necessària per volar, però que tot i així arrossega el pes de les emocions desgastades d'una sensibilitat extrema. Una llosa simbolitzada en els feixucs maons aferrats a uns petites botes roses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris