algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

L'Institut d'Afers Socials acosta l'Europfilm a la gent de més edat

J.C. Palma.
El Festival de cinema de Mallorca Europfilm continua acostant la seva oferta cap als sectors de públic més desafavorits, així com apostant per les produccions de temàtica social.

La presidenta de l'Institut d'Afers Socials, Margalida Vilanova Feliu, comentà contenta que ja en aquesta sisena edició s'ha aconseguit acostar les projeccions a unes 600 persones de la tercera edat. Segons Vilanova, «aquest és un sector de la població, que per problemes de transport o per desconeixement, no va al cinema sovint».

Davant aquest fet, Fernando Merino, subdirector del Festival, afegí «moltes persones majors que s'acostaren ahir a les projeccions s'entusiasmaren encara més en poder veure de prop l'actriu Assumpta Serna, protagonista de la pel·lícula Teresa, Teresa del director Rafael Gordon, que és projectà dilluns.

L'any vinent, aprofitant l'avinentesa de la creació de la Direcció d'Igualtat d'Oportunitats, Margalida Vilanova considera «interessant poder tractar aquesta temàtica en la tria de les produccions, els cicles i les activitats paral·leles del Festival».

Teresa, Teresa
Baix aquest títol es presenta la segona pel·lícula a concurs de Rafael Gordon. En aquesta ocasió, el director ha exercit també les tasques de guionista i productor per un llargmetratge que reflecteix, com també ho fa a La Reina Isabel en persona, «la fascinació i l'amor gairebé físic que sent cap a les figures històriques de Santa Teresa de Jesús i la reina Isabel la Catòlica». A la cinta «es mesclen dos conceptes existencials distints, però no oposats».

En un ambient gairebé fantàstic, i amb tocs de ciència ficció, el personatge interpretat per Assumpta Serna, una exitosa presentadora de televisió, entrevista mitjançant la realitat virtual la santa espanyola Teresa de Jesús. «A la meva edat és un acostament arriscat però sempre m'he considerat hereu del cinema realitzat pel director italià Antonini».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris