algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

El Consell també homenatjarà George Sand i Guillem Sagrera

J.N. Palma.
El Consell de Mallorca, per la seva banda, ultima per a l'any que ve un seguit d'activitats per divulgar l'obra i significació d'un mallorquí internacional i d'un estranger arrelat a Mallorca. Es tracta d'una nova iniciativa impulsada pel departament insular de Cultura. Els escollits són l'arquitecte Guillem Sagrera (Felanitx?-Nàpols 1454) i l'escriptora francesa Gorge Sand (París 1804-Nohant 1876).

El director insular de Cultura, Josep Lliteras, explicà que s'ha previst una partida en els pressuposts per desenvolupar els actes i ja s'està treballant en el programa. S'hi inclouran des d'exposicions a conferències, publicacions...

L'any que se compleixen els 550 anys de la mort de l'arquitecte i el segon centenari del naixement de l'escriptora. Onomàstiques que han estat rellevants per escollir aquests dos personatges que, a més, segons Lliteras, són dues personalitats prou destacades com perquè s'aprofundeixi en la seva personalitat i feina. El director insular destacà que Sagrera fou «un mallorquí que aportà moltíssim a l'arquitectura, sobretot civil, d'una època especialment productiva de la història i amb importants realitzacions a l'exterior».

Entre aquestes sobresurt la direcció de la reforma del Castell Nou de Nàpols encarregada per Alfons el Magnànim. També afegí que l'opció de Sagrera es pot emmarcar en «la línia de recuperació i reconeixements dels nostres referents històrics». Entre altres, Sagrera és autor de la Llonja i col·laborà en la Seu.

Pel que fa a Sand, el Consell està en converses amb el comissionat francès que organitza els actes en reconeixement a la literata per prendre-hi part. Lliteras es referí a Sand com «una personalitat que tingué gran transcendència, no només per ser la companya de Chopin o com a escriptora, sinó pel seu vessant de feminista, intel·lectual... A més a més, els lligams que va mantenir amb Mallorca poden també ajudar a promocionar l'Illa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris