cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El llegat del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera centrarà l'any cultural 2004

El Parlament aprovarà en breu la declaració institucional per organitzar el reconeixement

102578

Miquel Costa i Llobera visqué entre el 1954 i el 1922. A la imatge apareix en la seva maduresa amb les vestimentes de canonge pontifici de la Seu.

JOANA NICOLAU.Palma.
Govern i Consell dedicaran l'any que ve al poeta pollencí, Miquel Costa i Llobera (Pollença 1854-Palma 1918) en complir-se el 150è aniversari del seu naixement. El grup parlamentari popular té previst presentar en breu una iniciativa al Parlament per sotmetre a aprovació una declaració institucional en aquest sentit. Així ho confirmaren tant el president de la Cambra autonòmica, Pere Rotger, com la directora general de Cultura, Catalina Sureda.

A hores d'ara, des de la Conselleria de Cultura s'està treballant en aquesta declaració, sota la fórmula d'una proposició no de llei, i els criteris a seguir per al programa d'activitats i d'ajudes a desenvolupar.

A aquestes activitats se sumarà també el Consell i l'Ajuntament de Pollença, així com entitats culturals diverses i altres municipis.

Catalina Sureda posà en relleu la importància i significació de l'obra de Costa i Llobera en la poesia catalana.

Així mateix, considerà que el fet que sigui un autor conegut i que s'estudia als centres docents de les Illes contribuirà, encara més, que l'any cultural pugui tenir resultats excel·lents».

A l'espera de concretar el seguit d'activitats, Sureda féu incidència en el fet que totes les activitats aniran encaminades a aprofundir al màxim en la vida i obra del poeta i teòleg i difondre el seu llegat més enllà del cèlebre Lo pi de Formentor.

La directora general de Cultura deixà entreveure que moltes de les activitats aniran adreçades a l'àmbit educatiu de la nostra Comunitat, encara que també considerà d'allò més oportú que el públic en general pugui també gaudir d'aquesta fita cultural. El Partit Popular es posarà en contacte amb les altres formacions polítiques per tal de treure endavant amb el màxim consens la proposta. D'aquesta manera, la figura de Costa i Llobera vendria a ser reconeguda de la mateixa forma com enguany ho ha estat el filòleg menorquí, Francesc de Borja Moll. A la mà dreta de mossèn Antoni Maria Alcover en l'elaboració deDiccionari Català, Valencà Balear se li reconegué, entre altres aspectes, el gegantí esforç en favor de la llengua catalana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris