algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

La premsa alaba l'elecció de Felip i creu que Letizia pot ser una bona reina

Els editorials de la premsa espanyola destaquen l'encert de Felip de Borbó en l'elecció de la seva futura esposa. D'ella possen en relleu principalment el seu perfil professional, la seva formació intel·lectual i la seva implicació en els esdeveniments de l'actualitat.

També consideren que la decisió del Príncep de contreure matrimoni amb una jove de classe mitja sense vincles amb l'aristocràcia és un signe de l'«evolució» d'Europa, en la que molts hereus reals han pres com a consort persones que no són de sang blava. Entre els diaris més monàrquics, l'ABC, alaba l'elecció i destaca que la societat espanyola «després de 25 anys de democracia, se senti absolutament identificada amb la monarquia» i observa que Espanya «també ha evolucionat, com la resta d'Europa, en la seva pròpia organització interna, de tal manera que no hi ha sectors ni classes socials estancs que poguessin considerar-se limitadors de les relacions de l'Hereu».

La Razón creu que «no hem d'allotjar el menor dubte de que el príncep, lluny de qualsevol frivolitat, ha fet la seva elecció des del convenciment profund de que és el millor per al futur d'Espanya, de la Monarquia i del seu poble».

El País assenyala que «futura la reina és una espanyola representativa del nostre temps: jove, professional, viatgera, independent i amb experiències personals i laborals comunes a les de milions de compatriotes» i El Mundo considera que estam davant «un bot al buit, en el sentit que no té precedents, que pot sortir bé». Opina que «la futura reina reuneix els requisits legals, és una gran professional, que pot assumir les altes funcions que comporta el càrrec».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris