muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Rodrigo demana més esforç per millorar l'educació musical infantil

La filla del compositor obrí el curs de l'Escola de Música de Santanyí

«Com a Espanya en general, el panorama musical a Mallorca millora, però encara queda molt per fer en el camp de l'educació infantil i juvenil», afirmà ahir Cecilia Rodrigo, filla del compositor Joaquín Rodrigo, autor del cèlebre Concierto de Aranjuez.

Cecilia Rodrigo, presidenta de la Fundació Victoria i Joaquín Rodrigo, era ahir a l'Illa per pronunciar la lliçó inaugural de l'Escola Municipal de Música de Santanyí. Rodrigo hi abordà la relació de son pare amb Mallorca, a partir de 1942, any de la primera vinguda, quan conegué Joan Maria Thomàs, que considerava un dels «millors compositors espanyols» i amb qui mantingué relació d'amistat al llarg de la seva vida.

Els contactes amb Mallorca no es reiteraren fins molts anys després, el 1976, per assistir al concert amb què l'Orquestra Simfònica li reté homenatge; i en 1979, per fer part del jurat del premi de guitarra que duia el seu nom.

En la conferència que pronuncià, dedicada bàsicament a l'educació musical en l'etapa infantil, Cecilia Rodrigo aprofità per presentar la darrera producció de la Fundació que presideix. Es tracta del disc El niño que soñó la música, que, dissenyat per a un públic infantil, narra la vida de son pare. Iñaki Gabilondo posa veu a una narració il·lustrada amb nombrosos fragments musicals i que incorpora el primer enregistrament que es va fer, el 1948, deConcierto de Aranjuez.

És presidenta de la Fundació Victoria i Joaquín Rodrigo que ha impulsat la commemoració del centenari del naixement del compositor i ha oferit premis en concursos internacionals d'interpretació i d'investigació al voltant de la figura de Rodrigo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris