algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La segona jornada de l'Europfilm inicia els cicles francès i alemany

La retrospectiva a la carrera de Sílvia Munt s'inicià ahir amb «Gala»

J.C. Palma.
Les múltiples activitats del Festival de Cinema de Mallorca Europfilm continuen avui amb tallers, conferències i projeccions a les diverses seus on es desenvolupa aquest certamen.

A les onze del matí començarà el taller de realització «Actores vs. Realizadores» de Sa Nau al Parc Bit. Simultàniament a l'escola superior d'imatge Moure tindrà lloc la conferència «Estética en el cine». A les 17.00 hores els amants del setè art fet a Mallorca tenen una cita als cinemes del Festival Park, on es projectaran els curtmetratges de la secció Foro Balear.

A continuació, i també a les sales de l'AMC Festival Park, es projectaran les pel·lícules Alas de mariposa, a les 18 hores, dins el cicle dedicat a Sílvia Munt. Love me, a les 19 hores donarà inici a la mostra de cine francès. El hombre que murió dos veces, es passarà a les 20 hores en competició oficial. Sass a les 21 hores inagurarà la mostra de cinema alemany i Shattered Glass també en la secció competitiva es podrà veure a les 22 hores.

L'actriu catalana va ser guardonada el dia de la inauguració per la seva trajectòria en el món del cinema. Amb una indústria cinematogràfica en crisi a l'Estat espanyol, les fusions de les plataformes digitals i la pobra acceptació popular que reben les produccions europees, incloses les espanyoles, a les sales de projecció, Sílvia Munt considera que «en certa manera és natural que els premis als grans festivals, com Cannes o Sant Sebastià es reparteixin equitativament, sense xovinisme ni interessos comercials, encara que és cert que s'intenta reforçar les produccions pròpies».

Durant el festival els espectadors podran gaudir de dues produccions dirigides per la també guionista i directora. Gala és el resultat de tres anys d'investigacions sobre la vida i passions de la que fou esposa de Dalí durant gairebé 50 anys. Per Munt, «Gala simbolitza la reivindicació de la vida, de la dona. Una persona molt controvertida, incompresa per una societat que l'envoltava i que visqué trencant motlles, per l'amor i l'art que la fascinà i l'alliberà del pes de la quotidianitat». Tot això va fer que Munt descobrís en Dalí la persona que descrigué el cos i l'erotisme de Gala «amb la profunditat d'un voyeur». La relació va ser de 50 anys de matrimoni amb absoluta llibertat eròtica, tant d'un com de l'altre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris