nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Miquel Pujadó: «Un bona cançó s'ha de saber defensar per si sola»

El cantautor català presenta a Palma el seu disc «Estabilitat precària»

«Una bona cançó s'ha de saber defensar sola». Amb aquest esperit el cantautor català Miquel Pujadó oferirà avui vespre, a partir de les 20.00 hores, un concert que servirà de presentació del seu disc nou, Estabilitat precària. Durant el recital, en el qual cantarà en solitari, interpretarà els catorze temes del disc, algunes creacions de treballs anteriors i alguna adaptació de cançons de Georges Brassens.

Han passat tres anys des de la darrera vegada que Pujadó vingué a Mallorca per presentar un disc i, durant aquest temps, ha escrit i compost cançons que són una continuació de la seva pretensió de crear un llenguatge propi, pel qual ha guanyat fama de bon lletrista.

Estabilitat precària és el seu novè disc amb cançons originals seves, en una trajectòria musical que inicià l'any 1982. «Estic molt content del resultat d'aquest treball, ja que si he après res en vint anys de carrera és a fer cançons. Tal vegada és el disc en què, com a lletrista, vaig més enfora en l'àmbit d'anàlisi ideològica. Algunes lletres fins i tot poden arribar a ferir sensibilitats, però al cap i a la fi, una de les funcions de les cançons és provocar reaccions en la gent», va afirmar Miquel Pujadó.

El cantautor de Terrassa comentà que en el disc «es barregen cançons atemporals amb altres que s'acosten a la realitat immediata; les lletres parlen d'una temàtica diversa, però totes unides pel mateix fil: la inestabilitat, qualitat inherent a la condició humana, ja que l'estabilitat absoluta és la mort».

Entre els temes del disc no falten crítiques al poder. «El poder tendeix sempre a criminalitzar els rebels i aquells que s'aparten de la seva línia de pensament. Per aquest motiu, tal vegada el diable era una bellíssima persona. Aquesta reflexió m'inspirà el tema El diable, si existís», comentà Pujadó, per qui «qualsevol tema és vàlid per compondre una cançó, però el més important és saber-hi donar un prisma personal». La bellesa i l'originalitat de les seves lletres el delaten.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris