algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La filòloga Pilar Arnau dirigirà la seu de l'Institut Ramon Llull a Palma

Experta en literatura balear en català, serà presentada breument

MARIANA DÍAZ.Palma.
La filòloga valenciana Pilar Arnau, molt lligada professionalment a Balears, serà la directora de la seu de l'Institut Ramon Llull a Palma que s'instal·larà en un local que es remodela al carrer Sant Jaume. Segons ha pogut saber aquest diari, Arnau serà presentada oficialment dins d'unes dues setmanes. Arnau, que ja va sonar per dirigir l'oficina de promoció que el Govern té a Berlín, càrrec que, finalment, va recaure en Josep Moll, estarà al front de la de l'Institut, un local llogat per 1.500 euros al mes durant cinc anys.

Pilar Arnau té una àmplia experiència en la promoció de la cultura balear a Alemanya, país en el qual oficia com a col·laboradora de la Conselleria de Cultura del Govern per a la promoció dels escriptors balears en llengua catalana. També va ser ella l'organitzadora i l'ànima de les jornades «Es pont blau», primera desembarcada de l'Institut Ramon Llull a Alemanya, la passada tardor.

La literatura balear, especialment la dels anys setanta, és l'especialitat d'Arnau, assumpte en el qual treballa i investiga des que va llegir la seva tesina sobre aquest tema a la Universitat de la Tolosa i que més tard va publicar al llibre Narrativa i turisme a Mallorca, editat per Documenta Balear. I aquest és un tema en el qual continua pregonant per a la seva tesi, que llegirà a la Universitat de Constanza, a Alemanya.

A més de la investigació, Arnau es dedica a la docència de la llengua i literatura catalanes a Alemanya, país en què resideix i que haurà de deixar per traslladar-se a Mallorca. Com a professora, ha treballat en les universitats alemanyes de Bremen, Bochum i Münster. La publicació d'articles sobre els nostres escriptors en revistes especialitzades també ha contribuït a la difusió dels mateixos. Arnau també és traductora i lectora voraç de la literatura feta a Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris