nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

«El portal del Mirador de la Seu és impressionant per la seva iconografia»

Nicolás Gallego dirigeix l'equip de restauració de la porta que mira cap a la mar

97028

Nicolás Gallego, treballant en el portal del Mirador de la Seu.

J.MOREY.

M.DÍAZ Palma.
Nicolás Gallego és un restaurador de Burgos que per motius de feina fa dos anys que viu durant més temps a Palma que no a la seva ciutat. El motiu, la neteja de les façanes de la Seu, obra que la seva empresa, CPA, va guanyar per concurs. No és la primera catedral a la qual s'enfronta l'equip que dirigeix: «Hem treballat en gairebé totes les d'Espanya», diu enfilat a les bastides que cobreixen el portal del Mirador, la restauració del qual acaba de començar i que durarà entre 6 i 8 mesos. La següent feina serà restaurar el portal Major.

«La porta del Mirador és impressionant per la seva iconografia i les figures». La restauració començarà amb «una neteja general, per treure'n la pols i les crostes», va dir. La zona inferior es troba en pitjor estat, per la qual cosa serà sotmesa a una «consolidació i hidrofugació perquè la humitat no entri a la pedra i l'acció de les sals marines sigui menor». També es reposaran aquelles peces originals trencades que es conserven.

La proximitat de la mar i la sal són el principal enemic de l'exterior de la Seu. Els fonaments dels quals sorgeixen els arcs gòtics del portal també han patit per l'acció directa de l'aigua, mentre que la part alta té esquerdes.

Pere Joan Llabrés, delegat diocesà de Patrimoni, va assenyalar: «És el millor conjunt arquitectònic i escultòric gòtic de la Seu, obra de diversos autors, mallorquins i estrangers, en la qual destaca la imatge de la Verge que Gillem Sagrera va esculpir per al mainell de la porta. Aquesta és una rèplica perquè l'original es va retirar el segle passat i es troba al Museu Diocesà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris