algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

El mallorquí Pere Suau s'endú el Miquel Àngel Riera de poesia

El català Antoni Mateu Serra guanya en la categoria de narrativa

P.G.Palma.
Els escriptors Antoni Mateu Serra, per l'obra Els cronistes de sotabosc, i Pere Suau Palou, pel poemari He estotjat un ram de versos per al teu dolor, varen ser distingits ahir horabaixa amb el premi Miquel Àngel Riera de narrativa i poesia 2002, repectivament, guardons que atorga Sa Nostra.

Aquests premis es crearen l'any 1996 per retre homenatge a l'escriptor que fundà i dirigí les col·leccions El Turó i Tià de sa Real, des de les quals va ajudar i estimular molts d'autors en llengua catalana. En aquesta setena edició, el jurat, integrat per Carme Arnau, Damià Borràs, el poeta i narrador Bernat Nadal, la viuda de l'escriptor Miquel Àngel Riera, Roser Vallés, i l'actual director de les col·leccions El Turó i Tià de sa Real, Pere Rosselló, seleccionà les obres guanyadores d'entre devuit originals presentats en l'apartat de narrativa i quatre, a l'apartat de poesia.

Dins de la categoria de narrativa, l'obra titulada Els cronistes del sotabosc ha estat seleccionada com la millor de les presentades en aquesta convocatòria. Oberta la plica, l'original va correspondre a l'escriptor català Antoni Mateu Serra (Igualada, 1967), que rebrà un premi dotat amb 3.000 euros i la publicació del llibre a la col·lecció Tià de sa Real.

Per la seva banda, el premi de poesia Miquel Àngel Riera 2002, per a autors joves menors de 30 anys, ha recaigut enguany en He estotjat un ram de versos per al teu dolor, que, oberta la plica, va correspondre a Pere Suau Palou. L'escriptor rebrà un premi dotat amb 1.500 euros i la seva obra serà publicada a la col·lecció El Turó. Aquesta serà la primera obra del professor que es publiqui, encara que el mes d'agost veurà la llum Cremaran vespres i albes, poemari pel qual va ser guardonat amb el premi de Calvià Rei en Jaume.

Molt content de «veure que el treball que fas té sortida i és reconegut per experts literaris», i especialment «per rebre un premi que du el nom de Miquel Àngel Riera», del qual es declarà admirador, Suau explicà que el poemari que el jurat ha seleccionat «està estructurat en quatre blocs independents», sota els quals reuneix poemes que parlen «de l'amor, en totes les seves facetes, de la mar, un tema molt suggerent, la terra i la mort».

L'autor, que afirma que «els poemes sorgeixen de manera intuïtiva» a partir d'un llenguatge «fet amb paraules del poble», assenyalà que el títol de poemari premiat respon al desig de «fer que la poesia pugui ajudar a superar les nostres pròpies mancances».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris