nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

La primera imatge del Crist de la Sang podria sortir aquesta Setmana Santa

Data de l'any 1552 i és anterior a la destrossada el mes de setembre passat

79202

El primer Crist de la Sang és de 1552, és més petit, més feixuc i no du ornaments.

J.T.

M. AZAGRA. Palma.
El primer Crist de la Sang, tallat l'any 1.552 i atribuït a Miguel Buyra, podria substituir el Crist destrossat el mes de setembre passat i presidir les processons de la pròxima Setmana Santa. Jaume Rovira, prior de l'església de l'Anunciació (la Sang), va afirmar que «és molt probable que la restauració encara no estigui enllestida. El procés és lent i es tracta de recompondre gairebé un puzzle. En el cas que no acabem a temps, podria sortir en processó una talla del segle XVI, que tenim habitualment a la sagristia», afirmà.

Aquesta serà la proposta de Jaume Rovira, encara no definitiva fins que no s'hi pronunciï també la Comissió de Patrimoni. «Es tracta d'una talla neta de fusta, sense ornaments. És una mica més petita que l'anterior i, a la part inferior de la creu, hi ha dos forats per poder-la subjectar sense problemes», afegeix.

La restauració de la imatge ha estat assumida pel Consell de Mallorca i es du a terme als tallers del Bisbat de Mallorca. «Per ventura s'ha notat un petit descens del nombre de fidels que vénen a adorar el Sant Crist, però encara n'hi vénen molts. Abans de la profanació, hi acudien cada dia entre 800 i 1.000 persones», va afegir Rovira, prior de la Sang des del mes de setembre passat.

«La imatge més adequada és, tal vegada, aquest Crist. Hi pot haver més possibilitats, segons allò que diguin els membres de la comissió», puntualitzà. Aquesta talla es podrà contemplar a partir de demà a la capella de la Misericòrdia, en una exposició que du com a títoLa Sang, tradició i devoció i que estarà oberta al públic fins dia 22 de març. Segons es llegeix al tríptic de la mostra, «l'agressió al Crist va causar una gran commoció popular. Tant aquesta imatge com les que hi ha a l'Illa s'han convertit en un símbol del nostre poble. En aquesta exposició es tracta dels orígens històrics d'aquesta devoció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris