algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Les Illes Balears celebren el seu dia amb música i solidaritat cap a Galícia

Enguany la jornada coincidirà amb el 20è aniversari de l'Estatut d'Autonomia

IOLANDA PERICÀS.Palma.
La celebració del Dia de les Illes Balears, el proper dissabte dia 1 de març, coincideix enguany amb la commemoració del XX aniversari de l'Estatut d'Autonomia. Per aquest motiu el programa d'actes inclou una sèrie de novetats respecte d'altres edicions, entre les quals destaquen el concert de pop mallorquí que tindrà lloc el mateix dissabte i diverses activitats solidàries en favor de Galícia.

Així ho explicà ahir el conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcies. El conseller posà de manifest que amb motiu de l'aniversari de l'Estatut d'Autonomia «es volia donar un caire més lúdic a la celebració» i per això es programà el concert, que comptarà amb les actuacions d'Antònia Font, Sexy Sadie, Cap Pela i Dawholeenchilada, en un intent d'«acostar la festa als més joves».

Garcies també destacà les activitats de solidaritat amb Galícia. En aquest sentit, es col·locaran una sèrie de parades i estands informatius i de venda de productes típics gallecs al moll de la Llonja el mateix dia 1, a partir de les 10.00 hores. En aquests estands es podran adquirir els punts de llibre que diversos artistes illencs han realitzat a benefici del poble gallec. El que es recapti d'aquesta mena de mercadet anirà a parar al poble de Camariñas, un dels principals afectats per la catàstrofe dePrestige. Un equip d'handbol d'aquesta localitat gallega visitarà l'Illa per disputar un partit amb una selecció balear, diumenge al poliesportiu de Lloseta.

Així mateíx i coincidint amb l'Any Europeu de les Persones amb Discapacitats, «s'han inclòs en el programa actes adaptats o protagonitzats per persones amb discapacitats», com és el cas de la representació de Las niñas de san Ildefonso a càrrec de la companyia de teatre de l'ONCE, Sa Boira, a la seu de l'entitat diumenge a les 19.00 hores.

Amb motiu de l'aniversari de l'Estatut, Garcies assenyalà que s'ha avançat un mes la celebració del Consell de comunitats balears a l'exterior, que tindrà lloc els dies 27 i 28. A la vegada que aquest encontre, es durà a terme a Palma una trobada de joves descendents que participaran en alguns actes i que demostraran «que, malgrat les distàncies, es conserven i mantenen les nostres tradicions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris