cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Més de deu mil persones han passat per la Setmana del Llibre en Català

El volum de negoci ha superat els 60.000 euros i hi han participat 300 editorials

92338

El president va ser obsequiat amb el llibre «Gràcies per haver viscut».


La Setmana del Llibre en Català tancà la seva catorzena edició amb més de deu mil visitants i un nivell de negoci superior als seixanta mil euros. Així ho explicaren ahir fonts de l'organització, que també indicaren que els títols Ulls d'aigua, de J.N. Santaeulàlia, i Gràcies per haver viscut, de Magdalena Bonnín, foren els més venuts de la fira en l'apartat de narrativa, mentre que en el d'assaig va ser la biografia d'Ovidi Montllor, de Núria Cadenas, la que encapçalà el rànquing.

Més de 300 editorials de Catalunya, el País València i les Illes Balears han estat presents a la XIV Setmana del Llibre en Català. A la fira hi ha hagut més de vint mil títols diferents i fins a trenta mil exemplars.

Un dels que va contribuir tant al volum de vendes com a incrementar el nombre de visitants va ser el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, el qual ahir al matí va passejar per la fira.

Antich va aprofitar la seva estada per comprar el llibre El moviment antiglobalització explicat als meus pares, de Salvador Martí, i Educar en la política, d'Eduard Vallory.

Un dels hobbies preferits del president és la lectura, explicà a Diari de Balears el director general de Presidència del Govern, Pere Fullana, que acompanyà Antich en la seva visita. «A mi m'agrada molt rebostejar i passejar per les fires en què hi ha llibres. La veritat és que m'enduria encara molts més llibres a casa, perquè tots fan comprera», assegurà Francesc Antich.

El president també va estar parlant una llarga estona amb Josep Arnau Estrades i Vicenç Calonge, que havien presentat el seu espectacle Homes de Combat, un recital poètic i musical amb texts de Raimon, Llompart, Guillem d'Efak i altres poetes i cantautors.

A l'acte hi varen assistir una quarentena de persones, entre els quals hi havia l'escriptor Bonet de Ses Pipes, a qui el president va saludar de manera efusiva.

Precisament els organitzadors de la Setmana del Llibre en Català varen destacar que s'ha doblat la mitjana d'assistència als actes culturals organitzats a l'entorn de la fira.

Antich encara va tenir una sopresa abans de partir. L'escriptora Magdalena Bonnín li va regalar un exemplar del seu llibre Gràcies per haver viscut. El president va estar molt content i la va felicitar per la seva valentia a l'hora d'escriure el text.

Per la seva banda, el director general de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca ha manifestat que «la Setmana del Llibre en Català s'ha establert com una bona rutina, que compta amb un públic fidel».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris