lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Marcel Marceau actua avui a Palma en la seva gira mundial de comiat

L'artista presentarà una selecció de pantomimes a l'Auditòrium

El mim més cèlebre de tots els temps ofereix avui una actuació a Palma amb una selecció de les seves millors pantomimes. Lo mejor de Marcel Marceau és l'espectacle amb què dirà adéu a les seves gales internacionals.

L'actuació de Marceau forma part d'una gira mundial que ja ha visitat altres ciutats de l'Estat espanyol. L'espectador es trobarà amb un Marceau enfrontat a un escenari totalment buit i capaç de construir històries amb els gests a la manera dels grans actors del cine mut com Charles Chaplin o Buster Keaton. Es tracta d'una funció molt simple, però molt elaborada, en la qual és necessari un esforç constant per part de l'espectador per entendre tots els detalls de la narració gestual.

La primera part Pantomimas de Estilo són històries breus amb un principi i un final. La segona és una selecció de les millors actuacions de Bip, el personatge estrella de Marceau, sorgit de la pantomima del segle XIX, a la qual pertanyia Pierrot. El 1947 el mim francès creà i popularitzà el melancòlic i fràgil Bip, que caracteritzà amb una màscara blanca, com a record de Pierrot, una camiseta a ratlles, calçons i barret de copa.

L'actuació d'avui és un espectacle per a tots els públics, però no per a totes les sensibilitats. El seu elaboradíssim espectre gestual, la simplicitat d'elements, el silenci i la ingenuïtat de les històries exigeixen del públic especial atenció per captar tots els detalls dels contes escènics. Aquest esperit tragicòmic i imaginatiu situa el públic més jove en un lloc preferent a la recepció de la màgia d'un actor universal amb ànima de clàssic.

L'artista, nascut a la ciutat francesa d'Estrasburg, ha creat durant el seu mig segle de vida artística un llenguatge gestual basat en 44 posicions. Cada una d'elles representa un estat d'ànim o situació: el valor, la por, la gelosia, la vanitat, l'amor... La seva combinació permet Marceau composar històries complexes i descrites amb un principi, un desenvolupament i un final.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris