muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els danys en llançar el Columbia es perfilen com a causa del sinistre

Els experts no arriben a aclarir el motiu de la desintegració

La comissió investigadora de la tragèdia del Columbia no acaba de dilucidar la causa que va provocar la desintegració del transbordador. Si aquesta mateixa setmana feia marxa enrere en les seves elucubracions per admetre qualsevol possibilitat, inclòs el sabotatge, ahir la teoria que la nau va resultar malmesa quan iniciava la seva missió tornà a guanyar força en revelar-se que un enginyer de la NASA va adonar-se, després del llançament, que la nau corria perill perquè havia rebut l'impacte de diversos objectes. L'enginyer, del qual no s'ha volgut facilitar la identitat, va enviar una sèrie de missatges electrònics a les autoritats de l'agència en els quals protestava perquè no feien prou atenció a les seves advertències.

Segons aquesta teoria, el Columbia va patir l'impacte d'un objecte quan iniciava el 16 de gener una missió científica de setze dies. La nau es va desintegrar després d'entrar a l'atmosfera sobre el territori occidental dels Estats Units l'1 de febrer, quan faltaven només 16 minuts perquè aterrés a Cap Cañaveral (Florida). En l'accident van morir els set tripulants de la nau, sis astronautes dels Estats Units i un israelià.

Els missatges de l'enginyer van ser donats a conèixer juntament amb una sèrie de documents que revelen que no va ser un sol fragment d'aïllant el que va colpejar la part inferior de l'ala esquerra, com es va veure en un vídeo de l'agència espacial. Segons l'informe de la companyia Boeing, varen ser almenys tres fragments d'uns 24 centímetres de diàmetre, però descarten que el fet fos decisiu per la catàstrofe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris