algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El PSM homenatja Emili Darder, el primer batle nacionalista de Palma

Exposicions, audiovisuals i un col·loqui són els actes prevists


Emili Darder, el primer batle nacionalista de la ciutat, que avui fa seixanta-sis anys que va ser afusellat, serà el protagonista absolut dels actes que se li dedicaran demà a la Casa de Cultura del carrer Ramon Llull per part de l'agrupació local del PSM. En aquest homenatge es podrà veure l'exposició sobre la vida i l'obra del batle que varen realitzar els alumnes de l'antic institut número 12, rebatejat amb el nom del batle. La presentació d'aquesta exposició serà a càrrec de Lina Moner, directora de l'institut, i en el seu moment una de les màximes promotores perquè l'institut fos rebatejat amb el nom de Darder.

Acte seguit es projectarà el vídeo Emili Darder, que va realitzar la periodista Margalida Blanquer per a M7. Segons el professor de la Universitat de les Illes Balears, Sebastià Serra, «aquest vídeo és l'únic gran documental de política històrica enregistrat a Mallorca». La mateixa periodista presentarà la projecció. Els actes clouran amb un col·loqui sota el títoEl primer batle nacionalista de Palma en el qual hi participaran l'historiador Antoni Marimon, el candidat a la batlia de Palma pel PSM, Pere Muñoz, i el professor Sebastià Serra.

Els actes de la casa de cultura començaran a les set i mitja de l'horabaixa i des del PSM es va assegurar que «per nosaltres recordar Emili Darder és un deure constant». Per això mateix, avui, al cementeri de Palma a les dotze i quart del matí es farà una ofrena floral al davant de la paret on fou afusellat el 1937. A l'acte hi participaran l'escriptor Llorenç Capellà i Miquel Joan, d'Esquerra Republicana de Catalunya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris