muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Cinc parròquies de Mallorca disposen de l'estudi per incohar l'expedient de BIC

Felanitx, Banyalbufar, Puigpunyent, Petra i Muro se sumen al pla de conservació del CIM

89810

L'església de Felantix destaca pel seu espectacular accés.

P.G.Palma.
L'església de Sant Miquel a Felanitx, i les parroquials de Banyalbufar, Puigpunyent, Petra i Muro han enllestit la tasca d'elaboració dels seus respectius estudis històrics per aconseguir reunir la documentació exigida per la Llei de patrimoni històric de les Illes Balears, necessària per incohar l'expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) per a totes elles. Assolir aquest grau de protecció és indispensable per garantir la preservació d'aquestes edificacions religioses.

Dins del Pla de Conservació Preventiva 2001 promogut des del Servei de Patrimoni Cultural del departament de Cultura del Consell de Mallorca, estava programada la realització d'una sèrie d'estudis de les esglésies parroquials de Mallorca amb un doble objectiu. D'una banda, fer un recull històric de la construcció i dels seus continguts per tal d'iniciar la tramitació de l'expedient per declarar el temple BIC. D'altra banda, adaptar aquests expedients amb vista a la seva publicació i iniciar així una col·lecció de monografies sobre les esglésies parroquials i altres construccions eclesiàstiques que podrien resultar un instrument molt valuós de coneixement i divulgació d'aquest patrimoni.

Val a dir que aquesta doble tasca s'ha encomanat a experts investigadors i historiadors de l'art, l'escomesa dels quals passa per inventariar les peces i tresors que es conserven a cada un dels béns immobles eclesiàstics, com també per traçar l'evolució i configurar la història de la parròquia des de l'any de la seva fundació fins a l'actualitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris