nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Els dibuixants illencs, junts de nou al segon número de «Còmic Clips»

La revista, editada pel Govern, es presentà a la Setmana del Llibre


El segon número de la revista Còmic Clips, finançada per la Conselleria d'Educació i Cultura, fou presentada ahir en el marc de la Setmana del Llibre en Català, que se celebra al recinte de Fires i Congressos de Palma. A l'acte, que fou presidit pel director general de Política Lingüística, Joan Melià, hi varen prendre part els dibuixants Paco Díaz, Joan Miquel Morey i Àlex Fito, a més del representant de l'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic, Jaume Salvà.

Aquest nou número de Còmic Clips, que ha estat coordinat per Àlex Fito, reprèn el camí que inicià l'any 2000 la primera edició. L'objectiu d'aquesta iniciativa és, segons els seus responsables, la potenciació del coneixement dels autors locals per part dels joves lectors de còmics.

Joan Melià va assegurar que el seu departament sent «una gran satisfacció per poder presentar aquest nou exemplar de la revista. Des de les institucions hem d'afavorir l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits, i aquesta mena de còmic és, tot i tenir caràcter minoritari, una passa endavant cap a la normalització».

El Govern balear elabora, a més de Còmic Clips, una revista trimestral orientada sobretot als més petits anomenada Esquitx, que també ha tingut, segons assegurà el director general, «una gran acceptació».

Joan Miquel Morey, un dels autors del recull que es presentà ahir, afirmà que «el que els lectors podran trobar a la revista són històries curtes autoconclusives elaborades pels dibuixants més representatius de les Illes». «Volem oferir una via per a l'entreteniment en català, a més de donar a conèixer als joves de secundària que habitualment llegeixen còmics importats els autors i els estils propis de la Comunitat», va dir.

Per la seva banda, Jaume Salvà considerà que el més destacable de Còmic Clips ha estat que «tothom ha quedat molt satisfet amb el resultat. Hem aconseguit una eina apropiada per a l'apropament dels joves a la lectura en català».

Paco Díaz, un altre dels responsables de l'obra, volgué fer esment a la «gran qualitat dels autors de les Balears, tot i que pràcticament tots ells siguin molt més coneguts a nivell estatal o internacional que a les Illes. La gran part del còmic que es llegeix a l'Estat ha estat importat de fora».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris