nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Aldo Martínez retrata els rostres dels emigrants balears a la Banca March

Un retrat de l'exili, de l'emigrant balear que, per infinitat de raons, va deixar la seva illa per guanyar-se la vida en un altre continent. Un repàs a les històries i les tristeses d'uns personatges replets d'enyorances i desigs. Així és Arrels, l'exposició del fotògraf Aldo Martínez que avui s'inaugura a la Sala d'Actes de la Banca March.

«La meva primera idea va consistir a fer retrats d'emigrants de qualsevol nacionalitat». Tanmateix, després de conèixer la família Llompart, va decidir centrar-se en els de Balears. «Vaig parlar amb ells i, després, em van mostrar fotografies seves de quan eren a Mallorca». Va ser un enamorament sobtat, el naixement d'«un amor per les Illes i la seva gent».

Així es va gestar el projecte de Martínez, que es materialitzà coneixent, primer, les històries dels emigrants entrevistant-los i vegent les fotografies antigues. Només després, feia el retrat, que acompanya a l'exposició amb la reproducció d'una d'aquelles imatges antigues per tal de mostrar els vincles entre «el present i els seus avantpassats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris