algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Les barberies i el vol d'Èol omplen amb imatges La Fàbrica de Licors

Elssie Ansareo i Toni Martorell duen les seves fotos a l'espai palmesà


El mallorquí Toni Martorell i la mexicana establerta a Bilbao Elssie Ansareo inauguren anit, a l'espai fotogràfic La Fàbrica de Licors, les seves respectives mostres, Barberies i Vuela Eolo. Ambdues exposicions romandran a la galeria palmesana fins el proper 29 de març.

«Jo no som fotògraf, perquè no em dedic ni vull dedicar-me a la fotografia», explica Martorell, qui parteix del joc de paraules «barberies, barbàries» per estructurar una sèrie d'imatges entorn a aquests establiments. Martorell mostra en una quarantena de fotografies l'essència d'aquest tipus de locals, «sobretot aquells que conserven aquella estètica característica que tots tenim a la memòria».

La idea de fotografiar barberies va sorgir a partir de la seva experiència com a professor. «He estat professor del Centre d'Estudis Fotogràfics i ara faig classes particulars de laboratori en blanc i negre i sempre dic als meus alumnes que se centrin en una sola cosa. Amb aquesta exposició, que és també el germen d'un llibre, he volgut predicar amb l'exemple».

D'aquesta manera, Martorell ha treballat en el projecte durant dos mesos i mig, fent primer una selecció dels locals, entrevistant-se després amb els propietaris i realitzant posteriorment les fotografies. Amant del jazz, Martorell ha proposat per aquesta inauguració l'actuació del duo format per Tià Cardell i Esther Bosch, «als quals tenc previst produir un disc».

La Fàbrica de Licors acull també la mostra Vuela Eolo de la mexicana Elssie Ansareo. En aquest cas la jove fotògrafa juga amb la idea de la divinitat i la humanitat partint del mite d'Èol, el déu dels vents, a qui atorga categoria humana.

Alternant imatges d'homes i dones Ansareo pretén recrear «una metamorfosi, un joc a través d'una sèrie de personatges que volen volar i aplicar aquest joc a un llenguatge fotogràfic». Ansareo ha escollit un personatge mitològic «perquè la mitologia presenta les passions humanes elevades al grau de divinitats». Ansareo afirma que «en realitat les divinitats no existeixen, som nosaltres els qui les cream».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris