algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El nou programa de la Fundació del Principal homenatja el seu Cor

La institució presentà el gruix d'espectacles teatrals i musicals del 2003

P.GIMENEZ.Palma.
Els actes commemoratius per celebrar el XX aniversari de la creació del Cor del Teatre Principal, dues grans produccions dins la XVII Temporada d'Òpera (Madama Butterfly i Turandot) i una sèrie de coproduccions teatrals de gran envergadura són les activitats que destaquen del gruix de la programació que ocupa el calendari musical i teatral de la Fundació Teatre Principal pel 2003.

La consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell, donà a conèixer ahir els detalls del programa que, amb un modest pressupost, 901.000 euros, han elaborat els responsables de l'àrea musical, Xisco Bonnín, i de l'àrea teatral, Pere Caminals, que acompanyaven la consellera.

Vadell va assenyalar com a fita més destacada l'aniversari del Cor del Teatre Principal que, integrat per aficionats, «du vint anys de trajectòria i mereix un agraïment a la seva important tasca en pro de la cultura de Mallorca». Aquest reconeixement es tradueix al programa de l'àrea musical en diverses actuacions que tindran el cor com a protagonista, com el gran concert que se celebrarà a l'Auditòrium el 23 de novembre, així com la publicació d'un llibre sobre la seva història i l'enregistrament d'un disc compacte.

Pel que fa a la resta del programa musical, aquest s'encetarà els pròxims dies 14 i 16 de març amb dues representacions de la popular Madama Butterfly, que tindran lloc a l'Auditòrium de Palma.

L'òpera de Puccini obre la Tempora d'Òpera, que arriba enguany a la XVII edició i que també inclou Il Campanello, l'òpera buffa de Donizetti, que dóna continuïtat al programa escolar que apropa el gènere operístic als més joves; un gran concert d'òpera, a càrrec de Giovanna Casolla i Ignacio Encines (dia 31 de maig); Turandot (25 i 27 de juny). Ambdós espectacles tindran lloc al pati de La Misericòrdia, que es consolida com escenari alternatiu; i, tancant la programació, Orfeo ed Euridice s'interpretarà els dies 30 i 31 d'octubre.

Quant a la programació teatral, el Teatre de Lloseta acollirà el dia 27 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, l'acte de lliurament del premi Teatre Principal per a textos dramàtics i, al mes d'abril, cedirà l'escenari a l'encontre d'autors Balears.

Les produccions de major envergadura incloses al programa són la coproducció Orfeu als inferns d'Offenbach, que es representarà al Conservatori de Palma el mes de juny, i l'obra de la companyia Res de Res, provisionalment titulada Barlovento, que s'exhibirà a partir de l'estiu en diferents escenaris de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris