algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

La Capella Mallorquina recupera l'obra 'Acís i Galatea' de Haendel

P.G.Palma.
L'òpera en concert Acís i Galatea, del compositor alemany G.F. Haendel, peça clau per a l'inici de l'oratori en llengua anglesa, és l'obra seleccionada per la Capella Mallorquina per interpretar en el seu cinquè recital de la temporada 2002-2003. L'església de Sant Felip Neri de Palma acull, avui i demà a les 20.30, aquesta versió de l'òpera que el compositor del barroc creà el 1732, «quan la societat britànica començà a rebutjar l'òpera italiana».

El director de la Capella, Josep Maria Moreno, explicà que la selecció de la peça es deu no tant a la qualitat de l'argument, «que des del punt de vista dramàtic presenta una acció teatral insostenible per al públic actual», com a «la qualitat musical del llibret». Estructurada en dues parts, l'òpera s'inspira en un capítol de Les metamorfosis d'Ovidi i explica la desgraciada història d'amor entre Acís, la nimfa Galatea i Polifem.

Un cor integrat per 50 veus, «amb una breu intervenció, però molt complexa»; l'orquestra Aula 98, dirigida «professionalment, seriosament i rigorosament» per Joana Maria Coll; i les veus principals de la soprano Fanny Marí (Galatea), el tenor Manuel Velasco (Acís) i el baríton Rodrigo Àlvarez (Polifem) recuperen per a la ciutat de Palma aquesta emblemàtica peça del segle XVIII.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris