algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Artà acull l'enregistrament de la peça de Lliteres «Júpiter y Sémele»

La sarsuela barroca serà gravada per primer cop pel segell francès Harmonia Mundi

89766

Un moment de l'assaig per a l'enregistrament del disc de la sarsuela barroca «Júpiter y Sémele».

IOLANDA PERICÀS. Palma.
El Teatre d'Artà acull demà a les 21.30 hores l'actuació de la formació Al Ayre Español, que interpretarà en versió concert la sarsuela barroca d'Antoni Lliteres Júpiter y Sémele, sota la direcció d'Eduardo López Banzo. L'actuació serà enregistrada pel segell francès Harmonia Mundi, un dels més destacats a nivell europeu en l'àmbit de la música clàssica. Aquesta serà la primera vegada que es gravi l'obra de Lliteres, que també serà interpretada avui, a les 21.00 hores, al Conservatori del Palma.

Per Pep Xisco Palou, professor del Conservatori i director del cicle dedicat a Lliteres, «aquesta, juntament amb Los elementos, és una de les obres més importants de Lliteres». Palou explicà que «musicalment és molt més madura que Acis i per això impactarà el públic».

Montserrat Santandreu, batle d'Artà, localitat on va néixer el compositor el 1673, comentà que «aquest concert té un especial significat perquè suposa el colofó de la feina feta per inaugurar el teatre, ara fa poc més d'un any». En aquest sentit, el conseller de Cultura, Damià Pons, destacà el fet que «aquesta és una manera de prestigiar el teatre, afegint un component emotiu al concert».

Pel que fa a la difusió que tindrà l'obra després de l'enregistrament, Pons es mostrà d'acord amb la delegada de música de la Conselleria, Maria Lladó, qui declarà que «amb aquesta discogràfica la feina de recerca d'obres inèdites tindrà una difusió assegurada».

Així mateix Pons afegí que darrere aquest concert «hi ha una operació molt important de recuperació musicològica», fet que contribueix «a col·locar Lliteres en el nou patrimoni europeu de músics del barroc». Pel seu costat, Bàrbara Bujosa, directora insular de Cultura i Joventut, del CIM, digué que «aquest disc representa la recuperació del patrimoni».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris