algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La NASA prepara un avió per reemplaçar els transbordadors


L'Agència Aeroespacial Nord-americana (NASA) presentà ahir els criteris bàsics que haurà de respectar l'Avió Espacial Orbital que reemplaçarà a partir de l'any 2010 els actuals transbordadors amb què es traslladen en aquests moments els astronautes fins a l'espai. La principal missió d'aquesta nau serà permetre el transport de tripulacions residents a l'Estació Espacial Internacional, amb un criteri fonamental, que el viatge sigui completament segur.

El nou avió de transport en el qual està treballant l'agència espacial nord-americana també tendrà un ús de vehicle d'evacuació d'emergència. Fins ara aquest era un paper que desenvolupaven les naus russes Soyuz, unes veteranes de la cursa espacial.

En disposar d'una petita capacitat de transport de càrrega el nou avió que prepara la NASA serà totalment reutilitzable. Un dels principals misteris, el del seu llançament, ja està resolt: es realitzarà amb l'ajuda d'un coet clàssic. La tornada a la terra també està prevista, ja que la nova nau podrà aterrar com un avió o com les naus espacials, augmentant encara més les possibilitats de seguretat.

«El sistema d'un avió espacial orbital ens donarà la flexibilitat necessària per transportar una tripulació en òrbita i dur-la de tornada de manera segura i eficaç», va declarar l'administrador adjunt de la Nasa, Frederick Gregory, en la conferència de premsa de presentació de l'aparell. Entre d'altres criteris, aquest avió espacial permetrà evacuar de forma urgent «no menys de quatre membres de la tripulació» de l'Estació Espacial a l'any 2010 «en cas de ser necessari, i esperem que no».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris