nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'actor argentí Federico Luppi diu que du Mallorca dins «el cor»

L'intèrpret ha participat a les jornades de la Fundació Camper

P.P.Palma.
L'actor argentí Federico Luppi ha passat els darrers dos dies a la nostra illa, concretament a les cases de Son Fortesa a Alaró, on ha participat a l'encontre de creatius que ha organitzat la Fundació Camper i que tingué com a protagonista d'execepció la fundadora de Body Shop, Anita Roddick, encarregada de mostrar que és possible un altre tipus de comerç, més solidari i respectuós.

Luppi, nascut el 1936 a Ramallo, (Buenos Aires) concretament un 23 de febrer, és a dir que aquest diumenge fa el seu aniversari, és el protagonista de pel·lícules com Lugares comunes, Corazón de fuego, Los pasos perdidos i d'unes altres vint o trenta excel·lents cintes més, extraordinari actor, a més, i millor persona, va confessar que havia estat a Mallorca en altres dues ocasions, «illa que duc dins el cor» recalcà i «en la qual no m'importaria viure».

Luppi afirma que va conèixer i tastar l'ensaïmada, un dels productes més exportats de Mallorca, prova d'això és el fet que el conegut actor la tastà a un lloc de la Patagònia on estava rodant una pel·lícula. Luppi recorda també que «l'ensaïmada apareix en un tango... dame cafe com leche y ensaïmada» va taral·lejar.

L'actor argentí va agrair la gran quantitat de feina que s'està fent des d'Espanya per la immigració d'Hispanoamèrica, i que si va marxar d'Argentina per viure a l'Estat espanyol fou «per tot el que està passant allà», per la qual cosa si es quedava -va assenyalar metafòricament-, hagués estat capaç de matar els responsables del caos.

En un altre moment de la conversa, després de reconèixer que viu «el millor moment de la meva carrera cinematogràfica» va lloar la figura de l'empresària Anita Roddic, qualificant-la com un dels fenòmens més importants del món empresarial, les idees de la qual anirien molt bé en «països col·lapsats com el nostre», ja que, segons Luppi, contribuirien «a millorar la nostra capacitat d'entusiasme».

Luppi no es va voler esplaiar molt en temes polítics, però va posar de manifest que seria necessari que apareguessin noves generacions de polítics que facin fora els actuals Bush, Blair, Menem i Aznar.

Però Luppi no fou l'únic personatge del món de la cultura que compartí les jornades a Son Fortesa amb l'empresària britànica, ja que, entre d'altres, i sempre amagats o quasi amagats de la premsa per part dels organitadors, es donaren cita a la possessió d'Alaró, dissenyadors com Adolfo Domínguez o directors de cinema com Bigas Luna, que volgueren conèixer de primera mà quines són les claus i els secrets de l'èxit d'Anita Roddick.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris