algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Miralles i Coll Bardolet reben les medalles del Cercle de Belles Arts

Els artistes foren premiats pel seu amor a la pintura i la música

Dos noms, dos enamorats de la pintura i de la música. El Cercle de Belles Arts va lliurar ahir les seves Medalles d'Or a Joan Miralles i Josep Coll Bardolet per la seva dedicació a l'art i, també, per «tractar-se de dos membres fundadors del Cercle i per representar l'essència de la institució», segons Toni Garau, president del Cercle.

L'any passat, l'entitat no va concedir les seves medalles perquè les propostes van ser rebutjades. En aquesta ocasió, es va decidir lliurar els guardons a les dues propostes presentades, i així, Miralles rebé la distinció del 2001 i, Bardolet, la del 2002. «són dos homes units per la professió i pels seus vincles amb l'Illa», va comentar Garau.

Rafel Perelló Paraledo es va encarregar de presentar els dos artistes. De Miralles, va destacar la seva «gran trobada amb Deià», que li va permetre realitzar «una obra pictòrica caracteritzada per l'intimisme i la suavitat pictòrica». De Bardolet, per la seva part, va comentar la troballa de «Valldemossa, un lloc propici per al repòs i, també, per a algú inquiet com el pintor».

Després de la presentació dels dos artistes guardonats enguany i de l'exposició dels motius pels quals han estat distingits, es procedí a l'entrega de medalles. Carme Feliu, regidora de Cultura de l'Ajuntament, va imposar la medalla a Miralles i Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca féu el mateix amb Coll Bardolet. A l'acte van assistir personalitats com Llorenç Huguet, Gabriel Janer Manila, Joan Company i Jaume Mir, entre altres.

El Cercle de Belles Arts de Palma atorga, des de fa vint anys, aquests guardons, amb els quals es volen reconèixer «personalitats o entitats que hagin duit a terme actuacions artístiques o culturals de ressonància dins Mallorca», segons Garau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris