lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Troben un gen que hauria ajudat a distingir l'humà com a espècie

L'anomenat Tre2 podria estar involucrat en algun aspecte de la reproducció hominoide

Un gen anomenat Tre2, únic dels primats hominoides, podria haver ajudat els éssers humans a convertir-se en una espècie diferent, segons informen investigadors de l'Escola Mèdica de Harvard en un nou estudi que publica aquesta setmana l'última edició de la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Malgrat que anteriors investigacions del Projecte Genoma Humà van identificar Tre2, l'origen evolutiu del gen continuava sense conèixer-se.

Per comprendre com Tre2 es va fer part del genoma hominoide, els autors del present treball varen comparar el codi nucleòtide d'aquest gen amb les seqüències genètiques completes d'altres mamífers, inclosos els primats no humans.

En aquesta comparació es va observar que Tre2 semblava estar compost de dos gens (un remot gen evolutiu identificat en molts de mamífers i un de present només als primats estretament emparentats amb l'ésser humà) que s'haurien fusionat al voltant del temps en el qual va aparèixer el llinatge hominoide, fa entre 21 i 31 milions d'anys.

A diferència tant d'USP32 com de TCB1D3, que s'expressen als teixits de l'organisme, Tre2 s'expressa predominantment als testicles, ja que podria estar involucrat en algun aspecte de la reproducció hominoide i el seu sobtat sorgiment pot haver contribuït a crear barreres reproductives entre aquells que tenien el gen i aquells que no el tenien. Els investigadors assenyalen que aquestes barreres haurien pogut derivar en una generació d'espècies entre primats i en les diferències genètiques que van donar lloc a l'ésser humà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris