muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'escena teatral balear es mostra contrària a la celebració dels Max

Afirmen que ara més que mai els premis s'han de lliurar a Galícia

El suggeriment del Goven de la Comunitat balear a acollir la gala dels premis Max de teatre no ha estat rebut amb tota la satisfacció que era d'esperar pels agents que formen part de l'àmbit de l'escena teatral mallorquina, des d'on s'assenyala que, malgrat la bona voluntat, «l'oferiment ha estat precipitat» i «la millor opció seria que no es fes a Palma».

Aquesta és l'opinió personal de Carles Molinet, vocal de la Federació Estatal d'Empreses i vicepresident de l'Associació Balear d'Empreses Teatrals (Abet), entitat que encara no s'ha manifestat oficialment. Segons Molinet, «és millor que la gala es dugui a terme en una ciutat amb major capacitat econòmica». En el cas que l'oferta de l'Executiu balear arribi a ser acceptada, aconsella «pactar per aprofitar l'emissió de l'acte per promocionar el sector de Balears».

En aquest punt, Salvador Oliva, vocal de formació de l'Associació d'Actors, volgué matisar que tot i que «qualsevol voluntat de fomentar la cultura i el teatre és bona», els premis Max «són en certa manera uns guardons centralitzats i centralistes» i «crec que seria una ironia que la cerimònia se celebràs a Palma, quan la presència balear en aquests premis és pràcticament inexistent».

Menys crítica, Caterina Alorda, presidenta de l'Associació d'Actors de Balears, explicà que la lectura que fa del «solidari» oferiment del Govern ha estat «una opció política, fruit d'un impuls que no s'ha raonat», i compartí amb Molinet la idea que la gala no s'ha de desenvolupar a Palma: «Ara més que mai s'ha de fer a Galícia», com reconeixia també el delegat de l'SGAE de les Illes, Ignacio Fernández.

Pere Fullana, portaveu de l'Executiu en les converses amb l'SGAE, matisà que de moment només existeix «un oferiment formal per part del Govern», fet amb l'objectiu de «salvar la llibertat d'expressió vetada». L'oferiment de l'Executiu balear no és l'únic que ha rebut la Societat General d'Autors i Editors, després que la Xunta Gallega anunciàs la negativa d'acollir la celebració de la gala dels premis Max de teatre, que havia de tenir lloc el 5 de maig.

Segons explicà Carlos Cuadros, responsable de teatre de la Fundació Autor, l'oferta balear se suma, entre d'altres, a la de Vigo, Madrid, Barcelona i Santiago, que lluita per aconseguir que el lliurament de guardons es realitzi com s'havia previst. Cuadros, que agraí «la solidaritat» demostrada i assegurà que «la gala se celebrarà», afirmà que l'SGAE donarà prioritat a qualsevol opció que permeti dur a terme la cerimònia a Galícia. Si no fos viable, les condicions tècniques i econòmiques seran determinants per elegir la nova seu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris