algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

La XIV Setmana del Llibre en Català bat records d'assistència

Unes dues mil persones passaren només en el dia d'ahir pel recinte

J.N.Palma.
Unes 2.000 persones passaren ahir per la Setmana del Llibre en català que se celebra al recinte de Fires i Congressos del polígon de Llevant. Segons l'organització, la jornada fou tot un èxit, tant de públic com de vendes.

Durant el matí, més de seixanta infants acompanyats pels seus pares assistiren al contacontes amb titelles que fou a càrrec d'Asja Schalekamp, del grup Tornassol. Aquesta artista, que ja actuà a les firetes de llibres i tebeos vells celebrades l'any passat, aconseguí deixar bocabadats els més petits amb el seu art.

Molts d'aquests infants després participaren a l'activitat Un dibuix del meu conte preferit, promoguda per la revista Esquitx. En ella, els nins menors de 15 anys aportaren la seva imaginació per dibuixar fades, bruixes, prínceps i princeses. L'any que ve, a la propera edició de la Setmana del LLibre en català s'exposaran tots els dibuixos i la revista Esquitx publicarà als propers números els que consideri més originals.

L'horabaixa tingué lloc la presentació del volum del geògraf i director general de Litoral, Onofre Rullan, Mallorca, la construcció d'un territori. El llibre fou presentat pel representant del Gob, Miquel Àngel March i pel director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea. Editat per Moll, el volum és un estudi que traça el perfil evolutiu de l'ocupació territorial de Mallorca per part de l'home. S'hi estudien des dels elements essencials del medi natural que han condicionat aquesta evolució a la història de l'ocupació i la situació actual. Així mateix, també tracta de preveure quina serà l'evolució de tot el procés urbanístic cap al futur.

Entre d'altres personalitats, fins a superar les setanta persones, a la presentació del llibre hi foren presents la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, la consellera de Sanitat, Aina Salom, i el vicerector de la UIB Carles Manera.

Entre les activitats permanents de la fira, l'exposició d'il·lustracions originals de Xavier Canyelles Els peixos de les Balears amb texts del biòleg Xavier Mas, continuà captant l'atenció de tots els visitants. Amb ella es vol recordar i valorar, a grans i petits, un patrimoni vital tan fràgil a les accions de l'home que s'ha de respectar i preservar.

Organitzada pel Gremi de Llibreters, a la Setmana del Llibre en català es poden trobar les principals novetats editorials en la nostra llengua tant des de poesia, com a narrativa o cròniques. També s'hi poden trobar revistes i publicacions de tot tipus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris