nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Les millors imatges de l'any 2002

La World Press Foto ha guardonat tres espanyols, un dels quals per un retrat del desastre del «Prestige»

L'armeni Eric Grigorian ha estat guardonat amb la foto de l'any que entrega la World Press Photo per una imatge feta a l'Iran després del terratrèmol del passat juny. Així mateix, tres espanyols hi han aconseguit diferents guardons.

La foto de Grigorian, en blanc i negre, mostra com un al·lot s'aferra als pantalons del seu pare, al qual estan enterrant en una de les tombes cavades per als centenars de víctimes mortals del sisme que va assotar el nord-oest de l'Iran. El fotògraf, que resideix a Los Angeles, va captar aquesta imatge el 23 de juny de 2002.

Cinquanta-quatre fotògrafs més han estat premiats entre les 53.597 imatges que han participat en la 46a edició d'aquest premi, un dels més prestigiosos del fotoperiodisme en l'àmbit internacional.

Entre els guardonats hi ha els espanyols Matías Costa, Fernando Moleres i Carlos Spottorno. Costa va aconseguir el primer premi en la categoria de reportatges de ciència i tecnologia per una imatge d'un bebè prematur en una incubadora, per la qual rebrà un premi de 1.500 euros. Spottorno va obtenir el segon premi en la categoria de naturalesa i medi ambient per una imatge d'un voluntari en les tasques de neteja dels abocaments del petrolier Prestige. Moleres se'n va endur el tercer premi en la categoria de reportatges sobre art pel seu treball al Burning Man Festival, molt popular a Nevada (EUA). Els dos últims fotògrafs no tenen premi en metàl·lic.

Grigorian rebrà 10.000 euros el pròxim 27 d'abril en una cerimònia que se celebrarà a Amsterdam.

La mateixa ciutat acollirà, entre el 28 d'abril i el 23 de juny, tres exposicions: una amb les fotografies guanyadores de la 46a edició del World Press Photo, una altra amb una selecció especial del treball d'Eric Grigorian i una retrospectiva del vintè aniversari dels guardons World Press Photo Children.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris