algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Govern ofereix les Balears per celebrar la gala dels premis Max

L'oferta esdevé després que Fraga hagi impedit que es faci a Santiago

J.NICOLAU./A.G.Palma.
El Govern de les Balears s'ha posat a disposició de la Societat General d'Autors perquè valori el trasllat del lliurament dels premis Max de teatre a la nostra comunitat. La proposta es fa després de la negativa del president de Galícia, Manuel Fraga, que la gala, prevista per dia 5 de maig, es realitzi a Santiago pel temor de possibles crítiques a la política del Govern Aznar en el conflicte de l'Iraq o en la gestió dePrestige.

«Després del que passà a la gala dels Goya tenim la impressió que en aquest moment hi ha un cert corrent de convertir aquests premis en el que no són», assenyalà Fraga, qui afegí que «pagar perquè t'insultin no ho fa més que un beneit».

Tot i així, indicà que la retirada de la Xunta de la gala té també motius econòmics, perquè «en tot cas atenem les prioritats i pensam que hem de destinar tots els fons de què disposam per pal·liar les conseqüències» de la catàstrofe del petrolier Prestige.

Val a dir que conjuntament amb el Govern de les Balears, diferents capitals de l'Estat espanyol com ara Sevilla, que proposa el teatre de la Maestranza, han suggerit alguns espais per celebrar la gala.

Segons s'informà des de Presidència del Govern, la iniciativa d'aquest oferiment sortí «de l'entorn més proper del president Antich», després d'una conversa amb la Conselleria de Turisme. Ahir horabaixa les fonts consultades per aquest diari de la Conselleria de Cultura no estaven informades d'aquesta disposició del Govern de les Illes, que de moment no ha especificat on es duria a terme.

L'ABET contra l'SGAE
D'altra banda, l'Associació Balear d'Empreses productores de Teatre (ABET) anuncià que «els membres del jurat del premi Espectacle Revelació 2002 per part de les Illes Balears han acordat no fer pública la seva resolució fins que l'SGAE no retiri dels premis Max la convocatòria del premi al millor autor en valencià, ja que considera que atempta contra la unitat de la llengua catalana». El jurat per a la selecció de l'espectacle revelació de les Balears estigué integrat per Antoni Gomila, Francesc M. Rotger i Joan Arrom.

En cas d'acceptar-se la proposta del Govern, seria la primera vegada que aquests premis s'entreguin a les Illes. Abans ha tingut lloc a Madrid, Barcelona, Sevilla, València i Bilbao.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris