lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Regne Unit planeja sotmetre a un test obligatori els immigrants per detectar el virus de la sida

La polèmica proposta vol contrarestar, limitant l'accés, l'increment de casos detectats el 2002

El Govern britànic planeja realitzar un test obligatori per a la detecció de la sida entre la població immigrant davant de l'augment del 26 per cent dels casos detectats durant l'any 2002 a tot el país, segons va informar ahir el diari The Times. Un gran nombre d'immigrants es varen manifestar en conèixer la intenció del Govern britànic.

Els exàmens mèdics que donin positiu no suposaran la prohibició de l'entrada al país, encara que poden provocar l'adopció de mesures que restringeixin l'accés d'aquests immigrants al Sistema Nacional de Salut.

La proposta, a què donen suport els ministeris de l'Interior i de Sanitat, sorgeix arran de les estadístiques oficials que assenyalen que els casos de sida van augmentar al Regne Unit des de 4.909 en 2001 a 6.172 el 2002. Segons les dades, aquest increment és especialment significatiu entre les persones que han adquirit la malaltia fora del país i el principal focus de risc ha estat detectat entre la població immigrant africana.

Al Regne Unit hi ha 54.193 persones presumptament seropositives i aquesta quantitat ha augmentat des de l'any 1999 a un ritme anual del 10 per cent fins que, el 2002, ho va fer en un 26 per cent.

El tractament de malalties relacionades amb la sida costen cada any a les arques britàniques uns 360 milions d'euros.

Encara que Downing Street no ha confirmat aquesta decisió, un portaveu va declarar que els consta que «arriba gent amb malalties com la sida i l'hepatitis B. No hi ha dubte que ham de resoldre aquesta qüestió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris