muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Palma obre la biblioteca més plural en català

La XIV edició de la Setmana del Llibre s'inaugura avui a Ifebal amb 20.000 títols i 30.000 exemplars

La Setmana del Llibre en Català, el major expositor de publicacions escrites en llengua catalana i el que major nombre de títols reuneix, obre avui les portes a la seva la XIV edició, que es desenvoluparà fins al dia 23 de febrer al recinte de Fires i Congressos de Palma.

Organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca amb la col·laboració del Govern de les Illes i el Consell de Mallorca, la cita literària posarà 132 enguany a l'abast dels 10.000 visitants que, segons les previsions, s'aproparan fins a la mostra, 20.000 títols i 30.000 exemplars. 132 Tots han estat reunits per les més de 300 editorials representades de Catalunya, València i les Illes Balears, i set llibreries de l'Arxipèlag: Aloma-Selecta, Colom, Drac Màgic, Mallorca, Jaume de Montsó, Norma Còmic i Quart Creixent.

La Setmana continua treballant per servir com a plataforma de promoció literària dels autors catalans en general i balears en particular, tal com varen recordar ahir a la presentació de l'esdeveniment cultural el conseller d'Educació i Cultura del Govern, Damià Pons; Miquel Àngel Maria, director general de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca; Francesc Moll i Pau Taura, en representació del Gremi de Llibreters de Mallorca.

Tots ells varen expressar el seu convenciment que la mostra «permet veure que els nostres autors es fan un lloc cada vegada més important en l'àmbit de les publicacions», va dir Maria, que afegí que la cita està consolidant tots els objectius per als quals es va crear, com ho testimonia l'increment que experimenten les vendes anualment.

En aquest sentit, el director general de Cultura i Patrimoni destacà la tasca que la Setmana del Llibre desenvolupa en el camp de la lectura, ja que «incrementa a poc a poc el baix índex de lectura de Balears» i aconsegueix consolidar de cada vegada més un públic fidel. Així mateix, Maria anuncià que aquest front es veurà reforçat en breu amb la posada en marxa d'un 'Bibliobus', que arribarà als municipis de la Part Forana, el projecte del qual està en fase d'elaboració i estudi.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Damià Pons, corroborà les opinions de Miquel Àngel Maria i precisà que, a més de propiciar el foment de la lectura en català, la mostra «vol transmetre un misatge al públic que pot trobar tot el que li interessa escrit en llengua catalana». Això es veu reflectit, segons Pons, en els expositors institucionals (on s'inclourà informació sobre les activitats referides a l'Any Moll, les traduccions d'autors balears que s'han fet en altres llengües i publicacions especialitzades en el camp de la docència), com també en el programa d'activitats que es desenvoluparà paral·lelament i que comprèn nombroses presentacions amb novetats editorials que abasten tots els gèneres i temàtiques.

En aquest programa destaca especialment l'homenatge que l'esdeveniment cultural ha organitzat entorn de les figures de Vicent Andrés Estellés, Josep Maria Llompart i Tomàs Garcés. Coincidint amb el desè aniversari de la mort dels poetes, el dimarts dia 18 a les 19.30 hores, Margalida Pons, Cèlia Riba, Glòria Julià i Biel Mesquida intervindran en un debat en què es parlarà sobre la trajectòria dels tres autors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris