muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

El Baluard desperta l'atenció dels visitants a l'obertura de la fira d'art

Els reis s'interessaren de manera especial pel projecte del futur museu

I.P.Palma.
El Baluard, el Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,tornà a ser present ahir a Arco amb un estand que aixecà expectació entre els visitants i curiosos. Molts s'acostaren a l'espai que en mostrava el funcionament i els continguts del futur centre d'art.

Els reis d'Espanya, acompanyats per la ministra de Cultura, Pilar del Castillo; el batle de Madrid, José María Àlvarez del Manzano, i la directora de la Fira, Rosina Gómez Baeza, sortiren de la ruta programada i, per expressa petició del rei, abans d'abandonar el recinte firal s'aproparen fins a l'expositor. Un cop allà, saludaren els presents i dedicaren una especial atenció als detalls de la maqueta que reprodueix en tres dimensions quin serà l'aspecte del museu. De manera amistosa, Joan Carles i Sofia parlaren amb la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar; el batle Fageda; el president editor del Grup Serra, Pere A. Serra -qui aportarà part de la col·lecció permanent al museu-, i la fa poc nomenada directora, Teresa Pérez-Jofre.

Els reis quedaren gratament satisfets per la recuperació del gran aljub que hi ha al soterrani, com també pel respectuós projecte arquitectònic, perfectament integrat en l'antiga fortificació. Les autoritats aprofitaren l'avinentesa i convidaren la família reial a assistir a la inauguració del centre, que tindrà lloc aquest estiu.

A banda dels monarques i de les autoritats que presidiren la inauguració de la fira, altres personalitats també visitaren l'expositor del museu. La viuda del premi Nobel Camilo José Cela, Marina Castaño, fou una de les primeres a fer-ho.

Alguns artistes, com ara l'escultor Jaumne Mir i Eugenio López, també visitaren l'expopsitor. Així mateix, val a dir que a la jornada d'inauguració hi foren presents el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida; la consellera insular de Cultura, Maria Antònia Vadell, i la regidora de Cultura, Carme Feliu.

En diferents projeccions es mostraven obres que formaran part del fons del museu o del projecte museístic, i detalls de la seva construcció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris