algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Els «Malsons infantils» de Chiang arriben a Madrid amb Xavier Fiol

L'artista mostrarà els «Paisatges platejats» al Centre Cultural Andratx


Ricard Chiang torna a Arco després de la «bona experiència» de l'any passat, i ho fa de la mà de la galeria Xavier Fiol de Palma i el Centre Cultural Andratx, on mostrarà algunes obres de les seves dues sèries més recents, Malsons infantils i Paisatges platejats, en les quals l'artista ja fa un seguit d'anys que hi treballa. Els paisatges acaben de ser exposats a Madrid i a Lisboa.

La principal novetat, segons l'artista, «és el nou tractament, inèdit i més sofisticat, de la sèrie Malsons infantils, en què he continuat amb la mateixa temàtica però hi he variat la manera de fer-hi feina». En aquest sentit, Chiang explica que prossegueix amb la tècnica mixta sobre tela, «paper aferrat sobre fusta», però el resultat de les obres és «més gràfic i menys pintura. Són dibuixos, en blanc i negre, de gran format».

Pel que fa a la temàtica de les obres, Chiang posa de manifest que es tracta de reflectir, «mitjançant uns dibuixos molt naïf, els malsons infantils». Amb aquesta sèrie en concret l'artista pretén «explorar el món del subconsicent infantil i els seus temors». Així mateix, Chiang admet que molts dels malsons que poblen els seus quadres «són autobiogràfics o estan inspirats en alguns dels meus malsons de quan era nin».

Quant a les perspectives de cara a la seva participació en aquesta fira, Chiang es mostra optimista, però amb reserves: «Hem de creuar els dits perquè mai no se sap el que pot passar, però a mi els dos darrers anys m'ha anat molt bé i he de dir que, personalment, malgrat la crisi, ara és un bon moment. Artísticament hem de veure el que hi ha».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris