nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Solleric inaugura anit la mostra íntegra de la «Suite 347» de Picasso

L'obra correspon a aiguaforts i gravats que l'artista elaborà el 1968


El Casal Solleric inaugurarà avui vespre l'exposició completa de la Suite 347 de Pablo Ruiz Picasso, que es podrà visitar de manera íntegra per primera vegada a Palma de la mà de l'Ajuntament i de l'Obra Social de l'entitat d'estalvi Bancaixa.

Aquesta mostra romandrà a la planta noble del Solleric fins al proper dia 6 d'abril. Des de les 20.00 hores d'aquest vespre es podrà apreciar el conjunt d'aquesta obra, composta per 347 aiguaforts i gravats que el pintor va elaborar entre el març i l'octubre del 1968, durant la seva estada a la localitat francesa de Mougins.

El subdirector general de Bancaixa, Ramon Rosselló, assegurà que l'entitat que representa gaudeix de la major col·lecció privada del món d'obra gràfica de l'autor de Màlaga. L'entitat financera disposa entre els seus fons de la la Suite 156, la Suite Vollard, Caisse à Remords, cinc llibres il·lustrats per l'autor i la que a partir d'avui es mostra al Casal Solleric.

La comissària de l'exposició, Sally Radic, assenyalà que «la Suite 347 és la més nombrosa de totes i explica tot el que li va passar al pintor pel cap durant l'any 1968, tot allò que percebia del món exterior, a través de dibuixos graciosos, sovint grotescs, però sempre divertits».

Picasso recollí en aquesta suite temes com els toros, el flamenc, la mitologia, la Mediterrània i l'obra de Fernando de Rojas La Celestina, a més de fer referències al seu públic, els fets d'actualitat des de la més àcida sàtira, la seva vida, la televisió i els grans mestres de l'art.

L'obra ha estat visitada per més de 600.000 persones en les seves 50 exposicions per diverses ciutats de l'Estat i també a l'estranger, segons assegurà José Vicente Torres, president de la Fundació Bancaixa. Aquesta és una de les 17 proves de la sèrie que va fer l'autor malagueny abans d'acerar les planxes, i té un especial valor atès que les làmines estan signades a llapis pel mateix Picasso, una de les quals en color vermell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris