algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Joan Morey romp les regles de la moda i l'art al vídeo «F-terror'ism»

L'artista participa a la secció de noves propostes d'Arco «Art Unknown»

L'artista mallorquí establert a Barcelona Joan Morey participa en aquesta edició d'Arco amb la galeria valenciana Luis Adelantado i ho fa per partida doble. D'una banda, amb una sèrie d'obres a l'estand de la galeria i, d'altra banda, a la secció Art Unkown, un espai dedicat a «propostes arriscades», en el qual presenta la projecció F-terror'ism par STP, un treball en què l'artista pretén rompre les regles que regeixen la moda i l'art. Partint de la seva antimarca de roba, STP (Soy Tu Puta), Morey presenta una doble projecció sincronitzada, «peces videogràfiques que recullen la darrera col·lecció d'STP», en la qual qüestiona el món de la moda i «com aquesta pot afectar l'art positivament o negativament», explica. «Pel que fa al seu funcionament, la moda i l'art són contraris. La moda es basa en l'actualitat i l'art cerca intemporalitat i posar-se al marge de tendències».

El títol de la peça, que es complementa amb una fotografia mural, fa referència a «l'estètica terrorista de les imatges, com passamuntanyes, formes d'assalt, grafits i look de bandes de carrer», però alhora també es basa en el propi tractament d'aquestes imatges. El vídeo, de sis minuts de durada, presenta les dues projeccions simultànies i un bucle amb una sèrie d'efectes que s'allunyen de la forma líneal de les projeccions: «El que pretenc és empitjorar i desarticular la visió de l'espectador». El mural que acompanya l'obra pateix aquesta mateixa mena de «terrorisme», ja que presenta una gran imatge «seccionada de manera ruda».

Pel que fa a la lletra F que encapçala el títol de la peça, «pot fer referència a diferents paraules que van apareixent al llarg del vídeo, com fashion (moda) o fake (fals, fingit), a lliure interpretació del qui ho veu». Com en anteriors peces seves, «en què l'espectador sempre és imprescindible», Morey vol «posar-li-ho difícil». Però si a la seva anterior peça, Surmenage par STP, es tractava «d'avorrir l'espectador amb imatges alternades sense un fil narratiu», en aquest cas es tracta de «convertir-lo en receptor directe d'una bomba d'informació, donar-n'hi una gran quantitat de cop, que ha de desarticular per crear la seva pròpia visió». En paraules de Morey, «aquest és el concepte constitutiu de l'obra, un acte vandàlic basat en la desestructuració de les regles tradicionals. Allò que no pots fer a través de la moda ho pots fer en el món de l'art i a la inversa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris