algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un projecte didàctic del Govern acostarà les rondalles als infants

Se'n repartiran 750 lots a les escoles que ofereixin educació infantil


Una vintena d'alumnes d'educació infantil del col·legi públic Santa Catalina gaudiren ahir de la lectura de la rondalla El gallet, l'anyellet, la godineta i el drac per part de Maria Duran, membre de l'equip d'immersió lingüística de la Conselleria d'Educació. Aquest acte va ser la presentació de la capsa didàctica Jugam amb la Rondalla, elaborada pel Govern balear.

Segons explicà el conseller de Presidència, Antoni Garcías, que presidí l'acte, s'han elaborat 750 paquets basats en aquest conte popular que es distribuiran a partir d'ara als centres que ofereixin educació infantil, ja siguin públics o privats, com també a les associacions amb finalitats relacionades amb els més petits. Així mateix, les entitats que donen suport a nins i a nines amb discapacitats podran demanar el material.

Aquesta iniciativa de l'Institut d'Estudis Autonòmics s'emmarca en el programa de celebració del vintè aniversari de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. L'objectiu bàsic d'aquesta nova eina formativa és afavorir l'assumpció per part dels infants de tres a cinc anys, a través de l'entreteniment, d'un aspecte tan important de la nostra llengua i cultura com les rondalles mallorquines.

Maria Duran posà en escena aquesta versió clàssica del conte d'Els tres porquets que fou recollida per mossèn Alcover davant d'un atent auditori. La vintena de nins i nines d'educació infantil, acompanyats per Antoni Garcías i per altres càrrecs del Govern, es mostraren fascinats en tot moment per les il·lustracions de la història, que han estat realitzades per Toni Martí.

Els infants, sota l'atenta mirada de Maria Moll, la seva professora, i esperonats per la narradora del conte, participaren de manera activa en el desenvolupament de l'acte, convertint la presentació institucional d'una iniciativa dels polítics en la seva pròpia festa. La capsa conté tots els elements necessaris perquè els més menuts interactuïn amb la rondalla amb el suport dels seus docents. És previst que els escolars puguin fer una representació teatral de l'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris