nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cultura legisla les biblioteques balears amb tres sistemes insulars

És la primera normativa específica que es crea per a aquests centres

J.N.Palma.
El consell de Govern té previst donar demà el vistiplau al projecte de llei de biblioteques redactat per la Conselleria de Cultura. Aquest document és la primera legislació específica en matèria de biblioteques a les Balears. Es tracta de la regulació d'un sistema bibliotecari propi a través del qual s'estableixen les bases necessàries per a la planificació, la creació, l'organització i la coordinació d'aquests centres.

Segons es destacà a la presentació, una de les característiques més destacades de la llei és el concepte de biblioteca que proposa. Aquest model és concep com a una institució cultural on es reuneixen, inventarien, cataloguen i difonen un fons bibliogràfic, fonogràfic i audiovisual amb finalitats educatives, d'investigació, d'informació o de recreació, a la vegada, que és un espai integral que ofereix serveis informatius, recreatius, socials i educatius.

El sistema bibliotecari pel qual s'ha optat és un model descentralitzat que opta per una organització coordinada entre les diferents illes, però pròpia de cada una d'elles i dirigida pels respectius consells. Cada una de les administracions insulars elaborarà un mapa de lectura pública, és a dir, un estudi en el qual es recolliran les necessitats de cada territori i els tipus de serveis que oferirà cada centre, a fi de complementar-los. D'altra banda, la Junta Interinsular de Biblioteques, integrada per representants del Govern i dels tres consells, coordinarà els tres programes d'actuació.

També es crearà el Registre General de Biblioteques i col·leccions, integrat pels registres insulars adscrits als Consells. En aquests organismes hi haurà l'inventari oficial de les biblioteques i les col·leccions de què disposen. Una altra característica de la llei és la creació de la biblioteca Central Insular que serà l'encarregada de la formació i del manteniment de la major col·lecció bibliogràfica de fons relacionats amb l'Illa, així com, entre d'altres, serà la receptora del dipòsit legal de cada territori insular. Serà també la capçalera del sistema de lectura pública corresponent...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris