muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'art contemporani es cotitza a la baixa a les subhastes de Londres

Warhol i Bacon foren dels pocs artistes que compliren les previsions

La subhasta duita a terme ahir a la casa Christie's de Londres dedicada a l'art contemporani i de postguerra, categoria en la qual la casa de subhastes es refereix a les obres procedents dels creadors de la segona meitat del segle XX, prosseguí la tònica general que s'ha viscut aquests dies, tant a la mateixa Christie's com a la competidora Sotheby's, on l'ambient entre els licitadors s'ha caracteritzat per la manca d'entusiasme i la fredor.

Aquest fet es posa de manifest perquè moltes de les obres, generalment de mestres, no aconsegueixen comprador i la majoria de les peces que finalment es venen ho fan a la baixa i sovint amb preus inferiors als mínims estimats de sortida. L'obra que assolí una major cotització fou la composició Six skulls del nord-americà Andy Warhol. La peça de tècnica mixta sobre llenç, de 129'5 per 101'6 centímetres, formada per sis peces individuals de 38'6 per 48'3 centímetres, fou finalment adquirida per 1.685.000 euros, per sota de l'estimació inicial, d'1.900.000 euros.

Una altra de les obres que sí obtingué comprador fou el llenç Study for a portrait de Francis Bacon, una tela de 35'6 per 30'5 centímetres que fou adquirida per 776.000 euros, per sobre del seu preu mínim de sortida. Pel que fa als artistes espanyols que sortien a subhasta, una de les obres del felanitxer Miquel Barceló, Nueve forats, un llenç de 285 per 400 centímetres, hagué de ser retirada de la subhasta, ja que el màxim que se n'oferí foren 183.000 euros, enfront dels 320.000 de preu mínim de sortida estimat.

Millor sort tingué l'obra Cuadro 44 de Manolo Millares, un altre llenç de 130 per 97 centímetres. La peça, que tenia un preu estimat de 130.000 euros, fou finalment venuda per una xifra lleugerament inferior, 122.000 euros. El mateix ocorregué amb Antonio Saura i la seva obra Pica, una tela de 330 per 97 centímetres, que sortia a licitació amb un preu estimat de 94.000 euros i que fou adquirida per una quantitat lleugerament inferior, en concret 91.700 euros.

El cicle de subhastes conclou avui amb dues licitacions a Christie's, una referent a treballs sobre paper de mestres de l'impressionisme en què se subhastarà un Miró i una segona d'art contemporani, en la qual sortirà a licitació un altre llenç de Barceló.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris