nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Esporles unirà música i ecologisme en un nou festival estiuenc, Espiral

Primeros Pasitos, el GOB i la Fira del Disc organitzen aquest esdeveniment

69902

El camp de futbol d'Esporles ha acollit amb anterioritat els festivals Hibritart i Isladencanta.

TONI LIMONGI. Palma.
Esporles acollirà, els pròxims dies 4 i 5 de juliol, un nou festival musical: Espiral. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la discogràfica Primeros Pasitos, amb Joan Vich i Sebastià Rosselló, l'agrupació ecologista GOB, l'Ajuntament de la localitat i la Fira del Disc.

Segons va avançar ahir un dels organitzadors, el crític musical Joan Vich Muntaner, «realitzarem l'esdeveniment dins de les nostres possibilitats, amb molta qualitat, però de manera tranquil·la». Malgrat que encara no s'han confirmat els grups i artistes que integraran el cartell, l'organització ha dit que hi «haurà grups de l'escena local, formacions de l'Estat i internacionals, música independent i oberta a diversos estils».

La ubicació triada serà al camp de futbol d'Esporles, que ja es va utilitzar per allotjar la primer edició dels festivals Hibritart i Isladencanta. L'esdeveniment tindrà un enfocament participatiu. L'organització vol comptar amb la col·laboració activa del poble d'Esporles, per a la qual cosa té previst realitzar una sèrie de tallers en què es fomenti l'ecologisme i el respecte de la naturalesa. S'hi pretén conscienciar els més joves de la pràctica del reciclatge.

La participació activa del GOB és una prova més de que el festival servirà com plataforma per donar a conèixer els principals problemes mediambientals que pateix l'Illa, encara que d'una forma lúdica i musical. Vich va assegurar: «No hi haurà zona d'acampada, però estam tramitam un servei d'autobusos que uneixi Palma amb Esporles. Ens vam plantejar l'esdeveniment d'una forma senzilla. Que la gent vingui a passar-s'ho bé i a gaudir de la naturalesa».

Els organitzadors de la Fira del Disc, Joan Carles Vilella i Peter Terrassa (fundador del segell Punkaway Records), també aportaran els seus amplis coneixements musicals al certamen. El festival està plantejat gairebé com un macroconcert, possiblement amb dos escenaris. Tindrà l'al·licient de comptar amb una fira ambiental complementària, previsiblement amb diferents expositors.

El camp de futbol d'Esporles és un òptim escenari, ubicat al centre del que es planeja com «Parc Natural de la Serra de Tramuntana». Fa tres anys va servir com a escenari de l'Hibritart, un esdeveniment que va portar a les millors formacions del panorama pop-rock internacional. L'any següent es va convertir en Isladencanta, que en la seva segona edició va sortir de la seva anterior ubicació per anar-se'n a Calvià. Ara, l'organització d'Espiral ha volgut recuperar aquest privilegiat espai, ja condicionat i preparat per a aquest tipus d'esdeveniments culturals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris