algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els actors prenen avui el Congrés per dir no al conflicte contra Iraq


L'Acadèmia del Cine, presidida per Marisa Paredes, mostrà el seu suport a l'acte d'entrega dels premis Goya, a la vegada que indicà que tot canvi en la seva Junta Directiva només pot derivar-se de decisions adoptades per l'Acadèmia.

En un comunicat llegit per Marisa Paredes després d'una reunió que s'allargà durant més de tres hores, l'Acadèmia asenyala que «en cap cas impedirà que els seus membres, com a ciutadans, s'expressin lliurement», perquè «l'essència» del seu treball «és la seva llibertat».

«És absolutament cert -afegeix l'escrit- que la gala no es va dissenyar, ni aquest any ni mai, perquè servís de fòrum polític, però volem recordar que en edicions passades, quan l'entrega de premis va coincidir amb un atemptat terrorista, el president de l'Acadèmia va mostrar a tot el país las seves mans pintades de blanc. I anteriorment també es va demanar la llibertat de dos segrestats. Aquests també van ser actes lliures, al·legats contra la violència».

D'altra banda, enmig d'una onada de critiques per part de ministres i portaveus del PP contra la gala, l'oposició al congrés del diputats encapçalada pel PSOE durà avui a la sessió plenària del Congrés, una nodrida representació del món del Cine, a la que figuren els organitzadors i presentadors de la Gala que ha estat criticada pel PP pels seus missatges antibelicistes. Al debat Aznar informarà de la posició en relació amb Irak.

El PSOE ha reservat vint places de convidats i Izquierda Unida una dotzena més. Entre els noms confirmats figuren Guillermo Toledo i Alberto San Juan, el Gran Wyoming, Leonor Watling, Aitana Sánchez-Gijón, Amparo Larrañaga, María Luisa Merlo, Juan Echanove, Pilar Bardem, Juan Diego Botto, Mayte Blasco, Juan Diego, José Sacristán, Juan Luis Galiardo, Ana Belén, María Barranco, Imanol Uribe, Javier Gurruchaga i molts altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris